avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... verificare tehnica auto expirata
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

verificare tehnica auto expirata

ce riscuri implica conducerea unui autoturism cu verificarea tehnica expirata?exista o perioada de gratie dupa data expirarii acesteia in care se mai poate circula?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:05, 13 Noiembrie 2010
Nu exista perioada de gratie in baza careia sa se poata circula pe drumurile publice,dupa decaderea valabilitatii ITP
Circulatia pe drumurile publice a unui autoturism care nu detine ITP valabil se sanctioneaza in conformitate cu prevederile OG nr 195/2002
Efectuati ITP-ul pentru a nu avea ca surpriza ridicarea certificatului de inmatriculare pana la efectuarea acestuia si amenda contraventionala pe care o implica aceasta contraventie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Noiembrie 2010
Radu Gabrian, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Auto inmatriculat strainatate poate fi condus in romania peste 90 zile? Ana_Steflea Ana_Steflea Buna ziua , Daca ma poate ajuta cineva as vrea sa stiu daca pot conduce un autoturism inmatriculat in strainatate mai mult de 90 de zile de la introducerea ... (vezi toată discuția)
Circulatie itp expirat Bogdan Bibicu Bogdan Bibicu Buna ziua! As dori sa stiu daca se face dosar penal pentru circulatia cu o masina cu inmatricularea suspendata din cauza de ITP expirat. Daca da, cui ma ... (vezi toată discuția)
Termen de valabilitate a itp expirat ileana06 ileana06 As vrea sa stiu daca am probleme laITP daca a expirat din luna mai 2010.Multumesc! (vezi toată discuția)