avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general amortizare utilaje
Discuție deschisă în Contabilitate în general

amortizare utilaje

Buna seara,
As dori sa stiu daca exista o modalitate de a casa utilaje uzate moral , dar care nu sunt amortizate integral.Va multumesc,o seara buna.
Cel mai recent răspuns: T2010 , utilizator 10:08, 14 Decembrie 2010
Buna seara .Ma poate ajuta cineva cu un raspuns? Multumesc.
În cazul nerecuperării integrale, pe calea amortizării, a valorii de intrare a mijloacelor fixe scoase din funcţiune, agenţii economici asigură acoperirea valorii neamortizate din sumele rezultate în urma valorificării acestora. Diferenţa rămasă neacoperită se include în cheltuieli excepţionale, nedeductibile fiscal, pe o perioadă de maximum 5 ani, sau diminuează capitalurile proprii, cu respectarea dispoziţiilor legale.
Scoaterea din funcţiune a utilajelor uzate moral se face pe baza aprobării consiliului de administraţie şi cu avizul adunării generale a acţionarilor.

Vezi :
Ordonanţa nr. 84/1999 din 30/08/1999 privind scoaterea din funcţiune a unor mijloace fixe uzate fizic sau moral, neamortizate, aparţinând agenţilor economici din construcţii, publicata in MOF nr. 423 - 31/08/1999;
Lege nr. 15/1994 din 24/03/1994 privind amortizarea capitalului imobilizat în active corporale şi necorporale, republicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 242 din 31/05/1999, cu modificarile si completarile ulterioare.
Ordonanta nr. 88 din 26 august 2004 privind scoaterea din funcţiune a unor mijloace fixe, inclusiv a construcţiilor aferente acestora, uzate fizic sau moral, neamortizate integral, din cadrul unor capacităţi de producţie oprite ale agenţilor economici din portofoliul Ministerului Economiei şi Comerţului
publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 796 din 27 august 2004


Multumesc , dar eu am o societate cu capital privat.Legile de mai sus sunt pentru soc. com. de stat
legile de mai sus se aplica si soc. cu capital privat.
poti face o comisie de inventariere care poate propune conducerii societatii casarea utilajelor uzate moral

Alte discuții în legătură

Ajustarea valorii tva deductibile florip florip Buna ziua, In cazul casarii unui mijloc fix neamortizat integral, partea neamortizata reprezinta cheltuiala nedeductibila si se impoziteaza la calculul ... (vezi toată discuția)
Tva valoare neamortizata maria_nicoleta9 maria_nicoleta9 Buna ziua O societate caseaza niste mijloace fixe, in urma carora rezulta 3000 kg fier vechi, pe care le vinde catre alte societate. Mijloacele fixe nu ... (vezi toată discuția)
Lipsa mijloc fix la inventar lyly-ana lyly-ana Multumesc ,dar cred ca trebuie sa fiu mai explicita. Mijlocul fix este o prelata,s-a pierdut pur si simplu.Care e solutia? (vezi toată discuția)