avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inselatorie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inselatorie

sora mea a cumparat recent o masina adusa din afara pe care nu o poate inmatricula in Romania si deci nu are cum sa o foloseasca pt ca nu a fost platita taxa vamala.Poate fi actionat in instanta cel care i-a vandut-o,bineinteles cu sanse reale de a-si recupera paguba sau nu are nici o sansa?E adevarat ca ea nu s-a informat #-o :sorry:cu privire la actele ce trebuia sa le preia odata cu contractul de vanzare cumparare pt ca inscrierea masinii sa fie posibila dar atata timp cat vanzatorul stia ca nu are platita aceasta taxa si masina nu poate fi inmatriculata nu e aceasta fapta inselatorie?:sorry:
Cel mai recent răspuns: alejandra , utilizator 18:23, 19 Noiembrie 2010
Nu cred ca o putem califica drept inselatorie din moment ce vanzatorul poate declara ca a declarat ca nu a platit taxele vamale, dar cred ca are mari sanse sa obtina daune in civil.Poate incerca si cu o plangere penala.
pai tocmai ca el a declarat ca este platita taxa vamala.De fapt cel care i-a vandut masina a cumparat-o el insusi in urma cu doua saptamani de la o doamna romanca dar care are domiciliul in elvetia.Noi am ajuns la concluzia ca el si-a dat seama ca e teapa si de aceea a vandut repede masina ca sa nu ramana el cu paguba.de aceea spun ca e inselatorie
Uitate ce zice in contract de vanzare cumparare si daca nu zice nimic despre taxele, si s-a vandut masina in Romania, e clar o iselaciune.
Dar daca intrebi la vama poti afla ca masina respectiva are preferinta cu cota de 0% fiind masina second hand procedent din UE (germania). Pentru a beneficia de această preferinţă este necesară prezentarea unei dovezi de origine care să ateste caracterul de origine comunitară a mărfurilor, conform acordului încheiat între Comunitatea Economică Europeană şi Confederaţia Helvetă
Ultima modificare: Duminică, 14 Noiembrie 2010
Alvaro Liniers, Avocat
masina e din elvetia care din cate stiu eu nu e in UE deci e necesara plata de taxa vamala
Am citit taxele vamale de la Elvetia la UE si este 0. pentru autoturisme folosite care sunt fabricate (nu inregistrate) in UE. Fiind un VW e normal ca este fabricat la UE. Probabil in Germania. Am zis: Pentru a beneficia de această preferinţă este necesară prezentarea unei dovezi de origine care să ateste caracterul de origine comunitară a mărfurilor, conform acordului încheiat între Comunitatea Economică Europeană şi Confederaţia Helvetă

Alte discuții în legătură

Proces pierdut pe taxa de poluare auto! alex9691 alex9691 Hotararea data de Tribunalul Dolj in cazul masinii mele cumparate din Elvetia dar fabricata in Anglia in 1998 a fost respingerea actiunii ca nefondata. Eu ... (vezi toată discuția)
Proces in derulare recuperare taxa de poluare pt o masina cumparata din elvetia, aceasta tara nefiind membra a ue! alex9691 alex9691 Redeschid acest topic care poate fi de interes ca orice problema juridical cu anumite particulartati, acestea fiind date de faptul ca masina pe care am ... (vezi toată discuția)
Vama masinii din afara ue denisa_ramona denisa_ramona Buna Am cumparat o masina din afara UE din Elvetia de la un cetatean persoana fizica elvetian .M-ar interesa cine trebuie sa plateasca vama masinii.Eu ... (vezi toată discuția)