avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA vama masinii din afara ue
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

vama masinii din afara ue

Buna
Am cumparat o masina din afara UE din Elvetia de la un cetatean persoana fizica elvetian .M-ar interesa cine trebuie sa plateasca vama masinii.Eu cumparatorul?sau el ca vanzator....?
Cel mai recent răspuns: Elena TOCU , Avocat 10:21, 28 Iunie 2009
Taxele vamale si TVA-ul sunt platite de catre cumparator/importator in tara de import, respectiv Romania.
unde pot gasi un articol al vreunei legi care domnstraza acest lucru?
Pentru orice marfa care pleaca dintr-un stat UE si ajunge intr-un stat tert se depune declaratie vamala de export in statul din UE si declaratie de import in staul tert si viceversa (in statul tert export, in statul din UE import).
Pnetru detalii consultati titlurile "importul, punere in libera circulatie" din Regulamentele CEE 2913 - Codul vamal Comunitar si Reg. 2454 - Regulamenul de aplicare a Codului vamal Comunitar.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare tva la o livrare ddp SCADBRASOV SCADBRASOV Am primit marfa de la o firma din Elvetia, cu factura emisa de firma elvetiana, dar cu vama facuta in UE de alta firma din Scotia. Cum ma inregistrez cu ... (vezi toată discuția)
Cod tva elvetia verificare apetra apetra cum se poate verifica un cod tva Elvetia? (vezi toată discuția)
Tva extracomunitar stegeran stegeran Buna ziua. Am o problema si cautand pe forum nu m-am lamurit. Firma din Romania platitoare de TVA realizeaza un prototip pentru un produs pentru un client din ... (vezi toată discuția)