avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am vreo sansa in recurs?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am vreo sansa in recurs?

La judecarea unei plangeri conform art.53 din Legea nr:188/2000, am chemat in judecata Biroul executorului judecatoresc, deoarece executorul a refuzat sa mearga intro executare silita, introcmind in acest sens un proces-verbal. Instanta de executare, in judecarea acestei plengeri a introdus in cauza debitorul si a invocat din oficiu lipsa calitatii procesuale pasive al BEJ, exceptia pe care a admis-o .
Instanta mi-a admis actiunea, obligandu-l pe executor sa mearga in executare dar in acelasi timp m-a obligat la cheltuieli de judecata fata de BEJ. Exista culpa procesuala pentru a putea fi obligat la aceste cheltuieli? In fond, datorita refuzului executorului de a merge in executare silita a trebuit sa fac aceasta plangere.
Am vreo sansa in recurs sa scap de aceste cheltuieli sau imi pierd timpul, riscand sa mai fiu obligat si in recurs la plata altor cheltuieli catre BEJ ?
Va mulştumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela PĂDURARIU , Alte profesii 13:51, 21 Februarie 2008
Da, corecta solutia lui Liliana (AVLIL) !!!
Alexandru..lasa justitiabilu' in pace...dar si pe noi !!!
Nici eu n-as avea nervi si timp sa citesc acte si hoatarari pe un for...zau asa!!!
In plus, il stiu pe mihnea...ne-am mai conversat pe mp...ca este f insistent in spetele pe care le are! Inteleg ca este student la drept....si mie chiar imi comunica usor doleantele sale!...Sau poate ca inteleg eu usor...cine stie!

Uite mihnea, in privinta lipsei calitatii procesuale pasive al BEJ in judecarea contestatiei la executare sau a plangerii impotriva refuzului executorului judecatoresc (art.53 din Legea 188/2000), ti-am dat un link cu un post de-al meu la executarea silita.

Succes!:)

www.avocatnet.ro/content/for... >
Da, am citit si am inteles!

Multumesc mult celor doua doamne avocat pentru implicare!
Hmm, ...m-am mai gandit: corect a solutionat instanta partea cu lipsa calitatii procesuale pasive a BEJ !

Acum am inteles de fapt ce te deranjeaza: acele cheltuieli de judecata! Recureaz-o doar sub acest aspect, invocand lipsa culpei procesuale.

Pai da, atat timp cat actiunea a fost calificata drept "plangere impotriva refuzului executorului..." de a pune in executare silita un titlu, avand ca temei de drept prev.art.53 din Legea 188/2000, normal ca executorul (sau BEJ) nu are calitate procesual pasiva!
Cum am mai spus: parti in judecarea acestei plangeri au doar creditorul si debitorul, parti implicate in actul executional, nu si organul de executare silita. Alin.5 al art.53 din Legea 188/00 stabileste obligatia executorului de a se supune hotararii judecatoresti prin care se solutioneaza plangerea, text de lege care ar fi TOTAL INUTIL daca executorul sau BEJ ar fi parte in cauza !!!

Succes!:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partile in plangerea cf.art.53 din l:188/00 Gabriela PĂDURARIU Gabriela PĂDURARIU Mi s-a intamplat ceva ffff interesant ! Creditorul introduce la instanta de executare o plangere impotriva executorului jud., care a refuzat nejustificat sa ... (vezi toată discuția)
Impotriva cui se poate face plangere? Manole Dumitru Manole Dumitru Azi am depus o noua cerere la BEJ-ul cu care am contract de executare silita a debitorului meu pentru; excutare unui rest de creanta ramas dintr-o sulta, ... (vezi toată discuția)
Executorul poate sau nu poate avea calitate procesuala pasiva? fdanila fdanila Executorul poate avea uneori calitate procesuala pasiva sau niciodata ? Am gasit o Sentinta in care scrie: „Referitor la excepţia lipsei calităţii ... (vezi toată discuția)