avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... licente software
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

licente software

exista o sucursala a unei firme mama, aceasta sucursala are o licenta de windows pe calculator
sucursala se transforma in punct de lucru (alt cod fiscal, alta entitate)
poate folosi punctul de lucru licenta de windows (este transmisibila ?) ?
Cel mai recent răspuns: justice123 , utilizator 05:00, 16 Noiembrie 2010
depinde de tipul de licenta. in general licentele de windows nu sunt transmisibile, dar trebuie citit ce e scris in documentele care au insotit produsul.
Din cate stiu eu licenta de Windows tine de calculatorul unde e instalat si de persoana autorizata, implicit cumparatorul, nu de punctul de lucru. Daca mutati calculatorul unde e instalat, nu are nici o legatura. Daca va reproseaza cineva ceva intrebati-l si dvs de legea care prevede acel anume, invatati cu siguranta ceva nou si anume ca multi functionari nu cunosc oricum legea :)) In cel mai "birocratic" caz, puteti pur si simplu sa notificati autoritatea care face verificarile de licenta (nu ma intrebati care e) ca v-ati schimbat datele (ceea ce ar trebui sa-si dea seama si singuri fiindca pentru asta sunt platiti).
@justice123 luminitaegri a mentionat ca entitatea care a cumparat se modifica - implicit cumparatorul. depinde foarte mult de tipul de licenta care a fost achizitionat. cel mai bine ar fi sa vorbeasca cu cei de la microsoft.
Depinde ce fel de licente sunt. Probabil sunt OEM (legate de hardware) si ele sunt transferabile odata cu calculatorul cu care au fost vandute.

Cititi mai multe detalii despre tipurile de licente aici:
[ link extern ]

Contactati Microsoft.
Eu vad lucrul acesta ca la schimbarea numelui. Persoana fizica sau juridica nu se schimba, ci doar numele, deci nu afecteaza licenta care tine de produs si utilizator si nu este transferabila. A se atasa un act doveditor ca persoana fizica/juridica a fost identificata cu si acum e identificata cu. Observ ca e vorba de o sucursala, si atunci toate drepturile deriva de la firma mama, nici macar nu mai conteaza. Daca s-ar fi schimbat inregistrarile firmei, ar fi fost necesara mentiunea ca s-au schimbat datele de identificare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mij fix sau ob de inventar i.mircea i.mircea Buna seara tuturor, Am primit o factura, pe primul rand am sistem desktop ( calculator) de 1650 lei iar pe randul al doilea Windows de 325 lei, cum sa ... (vezi toată discuția)