avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiunea dupa 7 ani?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiunea dupa 7 ani?

Bunica mea a decedat in iunie 2003 si m-a desemnat drept unic mostenitor.Precizez ca masa succesorala este compusa dintr-un apt. de 2 camere si un loc de veci, cu diferenta ca cc.a 3/8 din apartamentul cu 2 camere ii apartin tatalui meu , care la randul lui le-a mostenit la decesul tatalui sau(bunicului meu).Datorita unor dificultati financiare, este putin probabil sa putem realiza succesiunea in prezent.Ce se va intampla daca succesiunea va fi realizata dupa mai mult de 7 ani?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Sirbu Cristina , Avocat 21:35, 17 Noiembrie 2010
Succesiunea va fi dezbatuta fie la notar, fie in instanta.Atata vreme cat dumneavoastra ati acceptat mostenirea ( acceptarea e fie expresa , fie tacita, insa trebuie sa aiba loc in termen de 6 luni de la moarte), nu sunteti strain de succesiune.

Veti putea obtine oricand certificatul de mostenitor.Ulterior, puteti proceda la partajare (conventionala, in fata notarului public , sau, in caz de neintelegeri , in fata instantei de judecata ).
Ultima modificare: Luni, 15 Noiembrie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
puteti face succesiunea oricand.
v-a desemnat mostenitor bunica insa tatal dvs nu-si cere partea ca si rezervatar?acceptati mostenirea in 6 luni sa nu aveti surprize
Tatal meu a spus ca in momentul in care dispune de resursele financiare necesare va demara si actiunea de renuntare in favoarea mea.la ce tip de surprize va referiti?
Dacă bunica v-a desemnat unic moștenitor înseamnă că a făcut un testament prin care vă lasă partea ei? Dacă este așa atunci la dezbaterea succesiunii tatăl va fi chemat și întrebat dacă este de acord cu ce a dispus bunica prin testament indiferent că se dezbate acum sau peste 7 ani.

Alte discuții în legătură

Mostenirea daca exista testament bla bla bla bla buna ziua as avea o intrebare:bunicul meu a decedat si a lasat prin testament totul bunicii mele.tatal meu la fel e decedat deci unicii mostenitori am fi eu ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza in dezbaterea unei mosteniri i_a_maria25 i_a_maria25 am ramas vaduva acum un an si jumatate si am trei copii,si as vrea sa dezbat mostenirea(un ap. cu trei camere)cum si ce trebuie sa fac,si ce parte mi se cuvine ... (vezi toată discuția)
Acceptarea mostenirii oanalumi oanalumi Eu nu locuiesc in imobilul ce va fii supus succesiunii (la succesiune venim atat eu, sora mea cat si tatal meu - mama este cea decedata), locuiesc in ... (vezi toată discuția)