Bunica mea a decedat in iunie 2003 si m-a desemnat drept unic mostenitor.Precizez ca masa succesorala este compusa dintr-un apt. de 2 camere si un loc de veci, cu diferenta ca cc.a 3/8 din apartamentul cu 2 camere ii apartin tatalui meu , care la randul lui le-a mostenit la decesul tatalui sau(bunicului meu).Datorita unor dificultati financiare, este putin probabil sa putem realiza succesiunea in prezent.Ce se va intampla daca succesiunea va fi realizata dupa mai mult de 7 ani?
Succesiunea va fi dezbatuta fie la notar, fie in instanta.Atata vreme cat dumneavoastra ati acceptat mostenirea ( acceptarea e fie expresa , fie tacita, insa trebuie sa aiba loc in termen de 6 luni de la moarte), nu sunteti strain de succesiune.
Veti putea obtine oricand certificatul de mostenitor.Ulterior, puteti proceda la partajare (conventionala, in fata notarului public , sau, in caz de neintelegeri , in fata instantei de judecata ).
Tatal meu a spus ca in momentul in care dispune de resursele financiare necesare va demara si actiunea de renuntare in favoarea mea.la ce tip de surprize va referiti?
Dacă bunica v-a desemnat unic moștenitor înseamnă că a făcut un testament prin care vă lasă partea ei? Dacă este așa atunci la dezbaterea succesiunii tatăl va fi chemat și întrebat dacă este de acord cu ce a dispus bunica prin testament indiferent că se dezbate acum sau peste 7 ani.