avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiunea dupa 7 ani?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiunea dupa 7 ani?

Bunica mea a decedat in iunie 2003 si m-a desemnat drept unic mostenitor.Precizez ca masa succesorala este compusa dintr-un apt. de 2 camere si un loc de veci, cu diferenta ca cc.a 3/8 din apartamentul cu 2 camere ii apartin tatalui meu , care la randul lui le-a mostenit la decesul tatalui sau(bunicului meu).Datorita unor dificultati financiare, este putin probabil sa putem realiza succesiunea in prezent.Ce se va intampla daca succesiunea va fi realizata dupa mai mult de 7 ani?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Sirbu Cristina , Avocat 21:35, 17 Noiembrie 2010
in instanta costa mai mult ,m-am interesant
inainte sa vorbim haideti sa gandim si sa nu dam sfaturi aiurea celor de pe forum
declaratia de renuntare se da fara a se dezbate succesiunea,ca si cea de acceptare cu buletinul si certificat deces la notarul competent.in ce priveste restituirea taxei de timbru este eronata informatia,din 26 noiembr nu se mai restituie taxa de timbru si sanse de a primi termen in acest an sunt minime

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenirea daca exista testament bla bla bla bla buna ziua as avea o intrebare:bunicul meu a decedat si a lasat prin testament totul bunicii mele.tatal meu la fel e decedat deci unicii mostenitori am fi eu ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza in dezbaterea unei mosteniri i_a_maria25 i_a_maria25 am ramas vaduva acum un an si jumatate si am trei copii,si as vrea sa dezbat mostenirea(un ap. cu trei camere)cum si ce trebuie sa fac,si ce parte mi se cuvine ... (vezi toată discuția)
Acceptarea mostenirii oanalumi oanalumi Eu nu locuiesc in imobilul ce va fii supus succesiunii (la succesiune venim atat eu, sora mea cat si tatal meu - mama este cea decedata), locuiesc in ... (vezi toată discuția)