avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa judiciara
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa judiciara

in situatia unui proces cu cauza constatare nulitate absoluta am fost nevoit sa timbrez la valoarea contractului in cauza respectiv 5500 ron in situatia in care nu am cistig de cauza ma mai despagubeste cineva de acesti bani? va multumesc
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 18:44, 2 Martie 2011
si nu ati contestat masura timbrajului? pt constatarea nulitatii absolute se timbreaza cu o suma fixa. daca veti plati aceasta suma si veti pierde procesul veti pierde si banii pt taxa de timbru.
va-nselati,s-a modificat legea 146/97 si nulitatea daca e pe cale principala se timbreaza la valoare.iar de despagubit daca se pierde procesul e aberant caci asta este sanctiunea legala-de a pierde taxa plus ca veti plati si toate cheltuielile de judecata ale partii adverse
Corect. se timbreaza la valoare, chiar daca s-a cerut sau nu repunerea in situatia anterioara.Daca va admite nulitatea aabsoluta si nu ati cerut repunerea in situatia anterioara, mai timbrati odata....tot la valoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere principala officemvp officemvp Buna seara . As dori sa-mi spuneti daca se taxeaza actiunea in constatare nulitati unui act cu restabilirea situatiei anterioare conform principiului ... (vezi toată discuția)
Cererea de interventie intr-un proces intenteat de prefect ,,nulitate absoluta partiala titlu de proprietate,, se timbreaza si la ce valoare ? soparla62 soparla62 Nulitate absoluta partiala Titlu de Proprietate Cererea de interventie in nume propriu ori pentru a apara paratul se timbreaza si la ce valoare ? Cu ... (vezi toată discuția)
Admitere recurs badila steluta badila steluta bunaseara! doresc si eu o lamurire in ce priveste casarea in parte a deciziei si a sentintei recurate . trimite cauza spre rejudecare aceleiasi instante ... (vezi toată discuția)