avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Care sint posibilitatile sa -mi pastrez apartamentul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Care sint posibilitatile sa -mi pastrez apartamentul in caz de divort?

soutul meu a inaintat actiune de divort dupa 40 de ani de casatorie pe motiv ca sint bolnava pshic de 20 de ani.
De aprpape 2 ani el e plecat de acasa si sta in concubinaj cu alta
cum pot sa ramin cu apartamentul si sa si divortez ?

Va rog sa-mi recomandati ce pot face sau daca stiti o avocata care are experenta in astfel de cazuri sa ma reprezinte/
Carmen
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 09:57, 16 Noiembrie 2010
In primul rand se pune problema daca apartamentul este bun comun sau nu; este bun comun in situatia in care a fost dobandit in timpul casatoriei. In al doilea rand, daca dvs. si sotul nu cadeti de comun acord asupra partajului, acesta va fi facut de catre instanta, in functie de aspectele cazului.
Cel mai bine ar fi sa va angajati un avocat.
Multa bafta!
Doamna intai trebuie sa divortati si apoi sa impartiti ce ati dobandit cu sotul boem.Ca sa va pastrati ap. va trebui sa-l despagubiti pentru cota sa la dobandirea acestui bun.
Buna seara,

Multumesc de raspuns, eu doresc ca el sa-mi cedeze partea lui fara nici un fel de pretenti - daca nu cedeaza atunci nu voi fi de acord cu divortul si il voi prelungi cit se poate de mult - eu nu am ce sa cumpar cu 10.000 de euro - asa ca ramin fara locuinta.
Multumesc inca odata si astept raspunsul dumneavoastra.
Eu imi caut o avocata cu experienta in astfel de cazuri.

Carmen
buna ziua.
chiar daca dvs. nu sunteti de acord cu actiunea de divort, in cele din urma, daca sotul solicita desfacerea casatoriei divortul tot se va pronunta.
avand in vedere ca deja sunteti separati in fapt de doi ani de zile, este suficient doar invocarea acestui motiv si divortul se va pronunta.
iar imobilul daca este bun comun, ambii soti au dreptul la o cota parte din acesta .
asa incat , daca veti dori sa ramaneti dvs. cu imobilul , sulta i-o veti plati oricum sotului .

personal nu inteleg ce anume va mai leaga de acest om , avand in vedere ca v-a parasit si traieste cu o alta femeie si mai mult decat atat va mai si jigneste !!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cae este legea divortului daca unul din parti este bolnava ContSters177499 ContSters177499 soutul meu a inaintat actiune de divort dupa 40 de ani de casatorie pe motiv ca sint bolnava pshic de 20 de ani. De aprpape 2 ani el e plecat de acasa de si ... (vezi toată discuția)
Divort + partaj pe cale amiabila anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog daca ma puteti ajuta cu cateva sfaturi. Eu si sotul dorim sa divortam pe cale amiabila. Bunurile din casa le impartim amiabil, dar ar fi o ... (vezi toată discuția)
Parasire domiciliu ady58 ady58 sunt casatotit de 28 ani si sotia a parasit domiciliul luandu-si doar lucrurile personale . ce se poate face legal nefiind cale de intoarcere /? nu avem copii ... (vezi toată discuția)