avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intrebare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intrebare

Pentru a radia un litigiu inscris in cartea funciara am obtinut o sentinta definitiva de la curtea de Apel bucuresti dar nu e legalizata Intrebarea este trebuie sa merg din nou la Bucuresti sa o legalizez sau pot si in localitatea mea de domiciliu ?
Cel mai recent răspuns: atomol , utilizator 08:57, 21 Februarie 2008
Incearca cu un telefon la Curtea de apel din Bucuresti sigur vei primi un raspuns si cel mai sigur. In principiu pt legalizare trebuie sa platesti prin CEC in contul Curtii de Apel pe care il poti afla de pe internet(www.just.ro)taxa de 1 leu sai 2 lei sentinta ce trebuie legalizata si o cerere de legalizare tip. Toatea acestea le poti trimite prin posta cu recomandata si sa astepti sa ti trimita inapoi sentinta legalizata.
am uitat si un timbru judiciar in valoare de 0,15 lei.
Am dat un tel. la Curtea de Apel Bucuresti si mi s-a raspuns ca nu se poate prin posta si trebuie sa ma duc personal la bucuresti sa legalizez sentinta.oricum mersi pt. raspuns.
ce sa mai zic este o chestie atat de simpla incat ...nu merita atata drum. Plus de asta nu stiu cum este la Curtea de Apel dar la Tribunal legalizarile se fac doar marti si joi intre 8:30 si 14:00 si este posibil sa nu ti elibereze in aceasi zi sentinta legalizata.
Trimite prin posta cum ti-a spus cristina si apoi mergi numai sa o ridici... ca sa nu te trezesti ca faci doua drumuri...
Intreaba intai, telefonic, cand e gata.

Alte discuții în legătură

Divorț- sentință definitivă și irevocabilă Ana-Maria3732 Ana-Maria3732 Buna ziua! Am divorțat anul trecut și în Decembrie s-a finalizat divorțul prin hotărâre judecătorească. Divorțul a fost depus din străinătate la ... (vezi toată discuția)
Definitivare sentinta divort pompiliairina pompiliairina Ce trebuie sa fac pentru a definitiva o sentinta de divort. Fac mentiunea ca au trecut cele 30 zile de la comunicare, iar cealalta parte implicata nu a depus ... (vezi toată discuția)
Solicitare sentinta legalizata prin posta Ares-3 Ares-3 Va rog frumos sa ma ajutati cu un model de cerere pentru obtinerea prin posta unui exemplar legalizat al unei sentinte. Daca are importanta pentru timbrare, ... (vezi toată discuția)