avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale concediu odihna
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

concediu odihna

Pe anul 2007,nu am avut nici o cerere de co,dar am fost obligat fortat sa imi iau 30 de zile pentru ca eram in sesiune.Eu personal nu am vrut ,dar seful m-a obligat,cu toate ca era seful meu temporar.Acum as fi avut nevoie de co si nu mi s-a mai acordat. E legal?
Cel mai recent răspuns: bigmama0009 , utilizator 15:04, 22 Februarie 2008
Daca ai fost trecut in CO in perioada in care ai stat acasa si bineinteles, ai fost si platit, atunci raspunsul este da, e legal, intrucat dreptul la CO nu este un drept la care sa poti renunta si ca urmare, trebuia sa-l efectuezi in natura in decursul anului 2007 (exista si exceptia - pentru anumite persoane care primesc derogare de la conducere deoarece prezenta lor este absolut necesara - numai acestia pot trece in anul urmator cu zile de CO neefectuate). Daca nu, atunci probabil ca ai fost in CFS si in cazul asta nu mai este legal.
nu exista o condica de prezenta
Chiar daca nu exista condica de prezenta, exista totusi un pontaj in baza caruia se fac salariile ... in plus, tu nu stii daca ai luat sau nu banii aferenti celor 30 zile cat ai stat acasa?
bigmama0009 a scris:
Acum as fi avut nevoie de co si nu mi s-a mai acordat. E legal?

Acum ceri din concediul pe 2008, nu are nicio legatura cu CO pe 2007. Ai dreptul la 21 de zile si nu, nu e legal sa iti refuze fara motive justificate. Cere raspuns in scris.
salariu a mers inainte fara a fi modificat.In pontaj am fost prezent

Alte discuții în legătură

Urgent daca se poate! cuantum compensare concediu odihna! cipri_h cipri_h Am si eu o intrebare..... Un angajat,care nu a fost pontat in concediu de odihna in anul 2007-2008,cu toate ca l-a efectuat integral,avand platite absolut ... (vezi toată discuția)
Plata concediului de odihna neefectuat, dupa incetarea cim daniela marin daniela marin Buna ziua. Mi-ar fi de mare ajutor daca cineva ar putea sa ma lamureasca cu privire la procedura care trebuie urmata in situatia urmatoare: -Dupa incetarea ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati cu un sfat!neplata concediului de odihna de catre angajator miky_mihaela miky_mihaela buna seara! firma la care lucrez isi restrange activitatea iar eu voi fi trimisa in somaj!concediul pe anul trecut nu l-am efectuat insa sefa a pontat pe ... (vezi toată discuția)