avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... retragere de bani din cont de catre banca fara acordul ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

retragere de bani din cont de catre banca fara acordul posesorului

Buna ziua.
As dori sa ma ajute cineva cu un sfat. Din contul meu la o anumita banca mi s-a retras o suma de bani fara sa fiu anuntata si fara sa mi se ceara acordul. Am facut o plingere, dar nu am primit nici un raspuns. As vrea sa stiu ce pot sa fac si in cit timp de la retragerea sumei din cont pot sa actionez banca in justitie. Vad ca banca evita sa-mi dea un raspuns si de aceea cred ca trage de timp.Probabil e o anumita perioada de timp in care eu pot sa fac ceva.Imi cer scuze daca nu am folosit termenii legali adecvati.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 12:15, 19 Noiembrie 2010
Din cate stiu termenul de adresare in penal este de doua luni. Instanta cred ca tine cont de faptul ca aceste luni curg din momentul cand ati primit un raspuns. In cazul dv. nu exista raspuns asa ca fara demonstrarea sesizarii catre banca aceasta poate spune ca nu a primit nimic si cele doua luni curg din momentul constatarii "pagubei". Daca e situatie civila, gen despagubiri sau recuperarea sumei, termenul este de 5 ani in care sa va manifestati interesul pt. un eveniment, un bun sau o suma de bani.
Art 284 Cod procedura penala,in cazul infractiunilor pentru care legea prevede ca este necesara o plangere prealabila,aceasta trebuie sa fie introdusa in termen de 2 luni din ziua in care partea vatamata a stiut cine este faptuitorul
Va multumesc.
in civil termenul este de trei ani , iar nu de 5 ani !!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand se prescrie datoria ? tess_n95 tess_n95 Am avut un contractat un card de credit in 2005,iar banca trebuia sa-si retraga suma minima datorata din cardul de salariu. In data19.10.2012 banca mi-a retras ... (vezi toată discuția)
Poprire cont sgabriel sgabriel buna ziua, In cazul in care exista o poprire pe un cont in cat timp de la incasarea banilor banca are obligatia sa vireze respectiva suma in contul ... (vezi toată discuția)
Furt atm si dovedire daniela0101 daniela0101 Buna ziua! Abia astazi, 21/09/2015 am descoperit ca pe data de 26/07/2015 mi-au fost sustrasi 500 euro de pe card. Am o banuiala cine a facut asta, am dat ... (vezi toată discuția)