avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1129 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cheltuieli de judecata - penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cheltuieli de judecata - penal

este adevarat ca - cheltuielie de judecata se recupereaza doar la sfarsitul ligitiului (in mod special pe penal) ? si doar prin executor judecatoresc ? ( daca avocatul a introdus chitantele si a cerut verbal) multumesc pt confirmare

sau mai exista si alte posibilitati...?
Ultima modificare: Marți, 16 Noiembrie 2010
ContSters83715, utilizator
Asa cum eu pot gandi ceea ce altii nu pot asa si altii pot gandi asa cum altii nu gandesc.
Gandirea face deosebirea intre oameni...
Precizarea cu onorariul se putea face in sedinta publica.

Fara sa aveti o hotarare nu o sa va plateasca nimic si nici nu ii puteti executa silit.De aceea nu o sa va dea nimic.
Cheltuielile de judecata se stabilesc de catre instanta,in urma dovezilor cu acte(chitante avocatiale,alte chitante prezentate de parti) si de finalitatea procesului.
Acestea se pot recupera numai cu o hotarare definitiva sau definitiva si irevocabila(in cazul actiunilor civile),investita cu formula executorie si executata de catre un executor judecatoresc in urma formularii unei cereri de executare catre acesta ,avand atasata respectiva hotarare,legalizata si investita.
"Am intrebat-o pe avocata mea pe penal , azi, daca se pot cere cheltuieli cu onorariul avocatului si a spua ca NU. Daca castigi procesul, nu platesti cheltuieli de judecata, atat!
Daca vrei sa-ti recuperezi cheltuielile cu avocatii mergi pe civil si ceri despagubiri morale.."
sa vedem ce spun avocatii....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata atlantiana atlantiana Am fost parte intr-un recurs, ca parat (am castigat fondul, si partea adversa a facut recurs). Am angajat avocat, iar termenul imediat urmator recursul a fost ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata de la stat ContSters83715 ContSters83715 Daca dai sectia de politie in judecata pt plangere contraventionala si castigi cum se recupereaza cheltuielile de judecata? Executa cineva statul... Trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Care sunt procedurile recuperarii cheltuielilor de judecata?! Ivan81 Ivan81 Buna ziua, Parintii mei au castigat un proces in care au fost incluse si cheltuielile de judecata. As dori sa stiu la cat timp de la data incheierii ... (vezi toată discuția)