avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... sotia mea a comis adulterul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

sotia mea a comis adulterul

buna seara,
Ma numesc George, povestea este destul de tragica; ieri am descoperit ca sotia mea (cu care m-am castorit in urma cu 5 ani) a comis acest adulter.
Dar inainte de toate trebuie sa va spun ca avem si un copil in varsta de 3 ani, iar in ultimile 4 luni eu am fost plecat din tara la munca. Sotia era fara ocupatie (isi pierduse locul de munca cu ceva timp in urma...lucra intr-un abator). Cu 2 luni inainte de a pleca din tara, sotia mea a primit intr-o dimineata un apel de la un anume Catalin (pe care nu il consteam) iar in momentul in care am obeservat numele pe telefon am reactionat, iar ea mi-a raspuns ca este un coleg de servici...hm...coleg de serviciu care te suna la ora asta?! ...am intrebat-o eu. A mai trecut o perioada de cateva saptamani (3 max) si ea s-a mutat din casa parintilor mei (ca la acea vreme locuiam acolo) la parintii ei, acuzand ca s-ar fi certat cu mama mea. Deci a plecat de acasa si a stat la parintii ei vreo 2 sapt, timp in care eu locuiam la parintii mei, pt ca ea nu vroia sa locuiec impreuna cu ea la parinti ei...de ce nu stiu. Am reusit insa sa o readuc sa locuim impreuna in casa parintilor mei dupa acele 2 saptamani, dar cu conditia sa plec sa muncesc in strainatate (asta planuisem cu un an inainte). Ceea ce am si facut...am plecat la munca in strainatate. In tot acest timpt eu stiam ca este acasa cu avand grija de copil...dar defapt nu era asa. Am aflat ca ea incepuse o relatie cu fost coleg de serviciu inca din noiebrie 2009 si aceasta relatie sa conturat din ce in ce mai bine pe parcursul ultimelor 6 luni. Este adevarat ca aveam certuri in familie din cauza neajunsurilor, nu aveam casa noastra...dar cand ne-am casatorit am jurat ca vom fi imreuna la bine si rau. Deci ea a dus o viata dubla in tot acest timp cu vorbea imi spunea ca ma iubeste, iar pe de alta parte ea isi petrecea timpul cu altcineva. Aceasta relatie (spune ea) ca s-a terminat atunci cand si-a gasit un loc de munca in Bucuresti, si a trebuit sa plece din localitatea natala. Asta s-ar fi intamplat in luna august. Acum eu sunt FOARTE dezamgit de cea in care eu am avut incredere oarba (asta pt o iubeam, si nu concepeam asa ceva) si nu stiu ce sa fac acum mai ales ca avem un copil, iar acest copil pt ca nu m-a vazut timpt de 4 luni, este mai atasat de mine ca oricand...si eu il iubesc ca pe ochii din cap...este viata mea, si nu vreau sa ii distrug copilaria daca as pleca de langa el...nu as putea suporta ideea. Ma simt pe marginea unei prapastii. Ce ma sfatuiti? multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:18, 1 Decembrie 2010
cred ca ar fi bine sa stati de vb cu sotia si sa hotarati impreuna cum mergeti de acum inainte, fiecare pe drumul lui sau impreuna. apoi sa actionati dupa cum ati hotarat
Infractiunea de adulter a fost dezincriminata,aceasta situatie relatata de dvs,in momentul in care o puteti dovedi (cu acte,martori,alte probe)poate consitui proba intr-un eventual proces de divort sau in alte cauze.
Introduceti actiune de divort,prin care solicitati eventual si incredintarea copilului sau stabilirea de catre instanta a unui program de legaturi personale cu acesta.(vizitare minor).
Daca aveti posibilitati materiale,luati legatura cu un avocat pentru a va sustine cauza/cauzele in mod profesionist.
eu sunt de acord cu ce spune Gabi,nu are rost sa mai continuati asa o relatie.....
Ca o persoana neutra ce sunt fata de situatia dvs., nu pot sa va indrum decat sa analizati ,daca puteti trece peste acest nefericit incident.
Daca mai exista sentimente care va leaga de sotia dvs. si puteti trece peste tot de dragul copilului dvs., va continuati casnicia.
Daca nu puteti trece, va ramane pasul divortului.
Totdeauna decizia finala apartine celui in cauza.:sorry:
Ultima modificare: Miercuri, 17 Noiembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
parerea mea e ca in primul rand trebuie sa fiti convins ca sotia va inselat .
nu trebuie sa plecati urechea la cei din jur.
e normal sa fim gelosi si poate ca ni se pare ca in momentul cand lucrurile nu merg bine sotia nu ne mai este aproape,ne gandim ca poate era pe cineva .etc...
cel mai bine ar fi sa discutati cu sotia dvs si apoi sa luati o hotarare.

Alte discuții în legătură

Custodie copil si parasire domiciliu nsa nsa Va deranjez cu o intrebare, daca sotia a parasit domiciliul impreuna cu copilul minor (sub 1 an) si s-a mutat la cineva cu are are o relatie, urmand ca ... (vezi toată discuția)
Divort elli20 elli20 Sunt in divort cu sotul din vina lui, si este la mijloc si un minor.In viata mea a intervenit altcineva. Poate acest lucru sa afecteze cazul, in sensul sa ... (vezi toată discuția)
Divort. sotie somera+adultera. cine ia copilul? Dricaru Dricaru Ia-ti un avocat te rog!
Problemle sunt mai complexe decit ai u impresia...
Incredintarile nu st chiar asa, niste proceduri simpliste. (vezi toată discuția)