am un titlu de proprietate pe care scrie clar ca la sud ma invecinez cu "drum stradal"
problema e ca in urma cu multi ani acel drum a fost inchis si eu nu mai am cale de acces.
cel ce a cumparat terenul de la sud nu are trecut drumul ci ma are vecin pe mine deoarece in 1981 s-a facut noul PUG dupa fotografii prin satelit si nu mai apare drumul deoarece fusese inchis, iar schitele prezentate in 2003 cand a cumparat el terenul sunt dupa noul PUG.
treaba e ca eu am circulat tot pe locul pe unde ar fi trebuit sa fie drumul insa ieri m-am trezit cu reclamatie la politie pentru violare de domiciliu.
am fost azi la politie si le-am arata titlul meu de proprietate si le-am zis ca din cate stiu eu primul act este cel legal iar urmatoarele sunt nule de drept iar politistul mi-a zis ca titlul de proprietate nu are nici o valoare fara un proces verbal de punere in posesie.
va rog un sfat si indrumari deoarece m-am hotarat sa fac tot posibilul sa deschid acel drum .
multumesc anticipat.
"fondul national geodezic" apartine de ANCPI (cred) exista "trapeze geodezice" - harti ale Romaniei cu o "nomenclatura" precisa pentru a se putea identifica locatia pe teritoriul Romaniei. la scarile 1: 50 000, 1: 25 000, 1: 5000, 1:2000 acestea au fost facute la date diferite toate inainte de 89 pe aceste "trapeze" gasiti si drumuri si parcele si chiar constructii. Pe trapezele 1:5000 si 1:2000 s-au facut "planuri cadatrale" - adica fiecarei parcele i s-a atribuit categoria de folosinta de la acea data, i s-a calculat suprafata si a fost identificata cu un numar - concomitent s-a intocmit un "Registru cadastral" (reprezenta inventarul terenurilor apartinind statului socialist dar si a proprietarilor particulari) evident erau astfel clasificate si drumurile, canalele, etc. Aceste planuri si numerele lor au stat la baza intocmiri planurilor de lg 18 in cele mai multe cazuri. (adica numarul pe care il aveti de ex pe titlu de proprietate Arabil 345/34 este numatul de pe acel plan cadastral Arabil 345 impartit in parcele micute printr-o eroare istorica)
e posibil ca in multe "zone folclorice" improprietarirea de dupa 89 sa se fi facut haotic si intr-o proverbiala lipsa de profesionalism.
pentru Bucuresti... in plus puteti gasi si harti intocmite cu ocazia expropierilor!! majoritatea decretelor de expropiere aveau in spate o documentatie cu situatia existenta.
Doua acte divergente
doberv
am un teren care nu are iesire la strada pe nici o latura.
pe titlul meu de proprietate scrie clar ca la partea de nord ma invecinez cu drum stradal insa din ... (vezi toată discuția)