avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 276 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Amenda radar fix
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Amenda radar fix

Am fost surprins de un radar in BN. (66km/h). In prima adresa m-i s-a cerut sa comunic identitatea persoanei care a condus autovehiculul. Am sunat la nr. de tel de pe adresa si am trimis prin fax copie dupa permisul de conducere si talon.
Dupa o luna am primit un PV in care sunt amendat ca nu am informat cine a condus autovehiculul .(art. 102 al. 1 pct 14 din OUG nr. 195/2002). Am facut o plangere impotriva PV si am trimis inca o data copiile actelor si copia de la confirmarea faxului pe adresa pol BN si la jud. BN.
Am primit apoi 2 citatii de la JUDECATORIA BISTRITA. una insotita de o intampinare a pol Bn catre Jud Bn :."..... aparatul fax nr. 0263232062 e instalat la IPJ Bistrita-Nasaud si deserveste 600 de politisti fiind astfel imposibil de stabilit ce reprezinta niste fotocopii....Trimitere unor fotocopii ale unor documente, neinsotite de un raspuns clar si neechivoc din care sa rezulte cine a condus autoturismul, nu poate constitui temei pt. a aplica acelei persoane sanctiunea pt. depasirea vitezei legale intrucat din datele respective nu rezulta cine a condus aototurismul....." . ADICA TRIMIT COPIE A TALONULUI SI COPIE A PERMISULUI SI EI NU VAD NR. AUTO SI NUMELE MEU.
...." Din coniderentele mai sus aratate , constatand ca nu au fost respectate cerintelelegale privind comunicarea datelor.........., apreciem ca PV a fost legal intocmit..

Semnat de compartiment juridic
Mentionez ca eu sunt din MS, am primit 2 citatii ( 29 Februarie si 7 Mar) cu numere diferite de dosar.
Vreau sa intreb daca am sanse la proces.


Ultima modificare: Joi, 21 Februarie 2008
SILVIU TOGANEL, utilizator
Cel mai recent răspuns: ciprian_br , utilizator 17:20, 17 Iulie 2010
Domnule SIlviu Toganel,


In momentul in care ati trimis un raspuns la o adresa oficiala trebuia macar sa precizati numarul si data d adresei respective. Asa ati fi eliminat orice confuzie si totul ar fi fost in regula.



Consilier Juridic
BOtez Vasile Sorin
Nu este suficient sa trimiti copii dupa actele solicitate de catre IPJ ele trebuie insotite intotdeauna de o adresa in care sa specifici pentru ce trimiti actele si in baza carei solicitari ( specificand numarul si data adresei pe care ai primit-o de la IPJ )
In situatia in care procesul mai este pe rol ai putea sa soliciti IPJ sa prezinte verificarea metrologica a radarului cu care s-a facut inregistrarea . Mai mult ca sigur aceasta nu exista si , in acest mod ,procesul verbal ar putea fi anulat . Solicitarea poti sa o faci in baza urmatoarei norme : „Paragraful 3.2.6. din norma de metrologie NML 021-05, aprobată prin ordinul directorului general al Biroului Român de Metrologie Legală nr. 153/2007, prevede că înregistrarea efectuată trebuie să conţină menţiunea că a fost efectuată autotestarea aparatului“. Daca nu mai poti contesta procesul verbal este bine de stiut pentru viitor. Iti doresc suces si intotdeauna sa ceri parerea unui profesionist inainte sa intri in legatura cu autoritatile statului .
Nu vreau sa par rea, Silviule, da' poate ca nu sunt 600, poate sunt numai vreo 300 de politai pe-acolo... Iti imaginezi? Primeste unul faxul. Ce vede? Un talon, un permis... :D
O ia pe holuri si prin birouri: "Fax cu permis auto, are cineva ceva legat de unul Silviu? Silviu Toganel, asteptati acte de la Toganel? Nimeni? Nu cunoasteti numele?"
Cate o intrebare din colturi: "La ce trimite, ce scrie?"
Ala cu faxu', saracu, nu stie, habar nu are.
"Pai am 200 de amenzi saptamana trecuta la radaru' fix, unde naiba sa verific? Tre sa plec pe teren..." Asta daca isi da seama ca e legat de radarul fix, ca mai mult ca sigur nu au realizat. :P
Inainte sa trimit faxul am sunat si mi s-a spus sa trimit copie dupa talon si permis.
La CJ iti trimite primul PV in alt format. Adica in partea de jos a PV este spatiu special pt serie talon si permis.
din experienta proprie am constatat ca o plangere la pitesti a fost cauza a 2 dosare diferite... aiurea... etc

daca tu poti proba faptul ca ai trimis faxul nu e nici o problema .
daca nu vei face proba trimiterii faxului atunci ai o problema.

orice fel de proba e binevenita.

Alte discuții în legătură

Amenda rutiera prin posta georderik georderik am primit azi 14.05.08 o "comunicare" din 05.05.08 in care sunt anuntat ca masina a incalcat regimul legal de vitezaza in localitate si a fost inregistrata cu ... (vezi toată discuția)
Contestare pv primit pentru viteza (151km/h) DanutB DanutB Buna seara, Apelez la ajutorul dvs pentru a ma indruma in legatura cu contestarea Procesului Verbal dat de Politia din jud. Buzau. In data de 27.12.1013 am ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda si suspendare permis adytu99 adytu99 Duna ziua, Am si eu o problema cu politia rutiera Buzau. Saptamana trecuta o ruda de-a mea a fost surprinsa cu viteza de 121Km/h intr-o zona cu limita de ... (vezi toată discuția)