avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Cum se poate rezilia un contract cu o firma de ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Cum se poate rezilia un contract cu o firma de prestari servicii ?

Cum pot determina o firma de pestari servicii sa rezilieze un contract fara a plati despagubirile pe care le solicita ? Este vorba de o firma de telefonie mobila care pretinde o suma pentru a-mi rezilia contractul. Nu a aparut o Ordonanta prin care se elimina abuzurile asupra clientilor ?
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 20:27, 17 Noiembrie 2010
Ordonanta a aparut, insa consumatorii interpreteaza gresit.

Ce motiv aveti sa reziliati contractul? Nu isi indeplineste comerciantul obligatiile din contract? Daca da atunci puteti intr-adevar sa reziliati si nu aveti obligatia sa platiti penalitati cum sunt taxele de reziliere.

Daca a aparut un caz de forta majora, si atunci aveti eventual dreptul sa cereti incetarea contractului adica sa reziliati, sa denuntati, tot fara plata unor penalitati. Intre cazurile de forta majora se poate aminti decesul, mutatul intr-o zona unde prestatorul nu poate presta serviciul, si altele asemanatoare.

Daca nu sunt nici una din cele 2 situati amintite mai sus, atunci nu puteti sa reziliati contractul cu efect imediat, ci doar sa reziliati cu incetarea contractului la data prevazuta in contract.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contract raduaw raduaw Buna,acum cateva luni 1,2 am auzit ca sa introdus o lege in Romania prin care clientul poate renunta la un abonament/contract indiferent daca e incheiat pe ... (vezi toată discuția)
Contracte ionutz1984 ionutz1984 salut am o intrebare se poate rezilia un contract de tlf mobila inainte de termen fara a mai plati restul lunilor care ar ramane pana la expirarea lui??? (vezi toată discuția)
Contract telefonie mobila, abuz? adrianamihaela adrianamihaela buna seara, va rog frumos sa imi spuneti daca legea 161/2010 din 12.07.2010 pt modif art 84 din legea 296/2004 privind cod consumului si legea 193/2000 ... (vezi toată discuția)