avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 351 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxa de timbru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxa de timbru

pana cand se poate plati taxa de timbru?
Intr-un dosar reclamanta cere despagubiri de 10.000lei, plateste o taxa de timbru de 300 lei, si spune ca va mai achita din ea. saptamana asta va fi al treilea termen de judecata, daca nu va achita toata taxa de timbru as putea invoca exceptia insuficientei timbrarii?
Cel mai recent răspuns: ContSters122901 , utilizator 20:37, 17 Noiembrie 2010
evident!
trebuia sa se sesizeze instanta de mult pt asta!
la citarea pentru primul termen se indica cuantumul taxei judiciare de timbru ce trebuie achitat. Cand suma este relativ mare... se poate plati in mai multe transe.. Sau poate ca reclamantul sa formuleze o cerere pentru scutirea partiala a taxei, daca dovedeste ca nu are posibilitati.
Dar... daca nu este cazul...celor de mai sus.. reclamantul poate la primul termen sa depuna diferenta taxei...iar daca nu o face.. instanta poate sa anuleze cererea ca netimbrata suficient.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Noiembrie 2010
ContSters122901, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru adrianef adrianef Se poate respinge o actiune pe motiv ca este netimbrata sau insuficient timbrata sau judecatorul da un termen pentru a se timbra actiunea? (vezi toată discuția)
Ce este darea in debit cezarad cezarad Buna. Ma confrunt cu o problema. Am introdus la Tribunal o Actiune in constatare, pe care am timbrat-o cu 39 lei (conform vechii legi a Taxelor de timbru). ... (vezi toată discuția)
Exceptia timbrarii insuficiente BMV BMV Buna ziua, As vrea sa va rog sa-mi spuneti care este practica judiciara in urmatoarea situatie: intr-un proces civil (judecat pe vechiul cod) aflat in al ... (vezi toată discuția)