avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna ziua,
Matusa mea,sora bunicii mele,in varsta de 78 ani,doreste sa ne faca acte pe proprietatea ei,sotul a decedat cu ceva ani in urma,iar unicul ei fiul a murit anul acesta,iar ea doreste sa ne faca noua acte pe toate bunurile ei,casa,teren,mie si sotului meu.si as dori sa stiu ce act e mai sigur fara sa poata fi contestat de cineva,adica de fiul surorii matusii.si inca o intrebare daca in acel contract se trece decat sotul meu, eu as avea vreun drept asupra acesteia??sau trb sa ne trecem amandoi in contract??/
va multumesc.Astept raspunsuri cat mai sigure...
Cel mai recent răspuns: Stoica Gabriela Madalina , utilizator 09:24, 22 Noiembrie 2010
Pt testament, deci sa deveniti proprietari dupa decesul ei, nu aveti nevoie de nimic, doar sa faca ea testament, cel mai bine la notar, costa cateva zeci de lei.
Certificatul medico-legal, dupa cum se numeste, se obtine de la IML.

Pt instrainare ( donatie, vanzare-cumparare etc. ) trebuie sa fie dezbatute toate succesiunile de pana acum ( a sotului ei etc.), cadastru, intabulare.
Daca va doneaza, chiar daca se razgandeste, nu mai are ce face.

Costurile pt donatie/v-c sunt cam la fel, depinde de valoarea bunurilor, cel mai sigur va spune notarul.
donatia este revocabila . ati uitat de cauzele de revocare a donatiilor??
va recomand sa faceti un contract de intretinere cu matusa dvs.
doar pe numele dvs.
nu se stie niciodata ce va rezerva ziua de maine :( si este mai bine sa fiti precauta .
intabulati ulterior contractul in CF.
certificatul medico legal se poate obtine si de la medicul de familie .
va trebui insa se se procedeze initial la dezbaterea succesiunilor .
Pai si daca vrea sa desfaca testamentul,daca se razgandeste cu privire la testament dupa ceva timp ..ce ne facem?? actul de donatie dureaza mult timp??sau testamentul??
roxanel a scris:

donatia este revocabila . ati uitat de cauzele de revocare a donatiilor??

Spuneti un singur caz care s-ar aplica in speta.
Naste matusa un copil la 78 de ani?
Va rog din tot sufletul sa ma ajutati si sa ma lamuriti pana la urma care e cea mai sigura cale cu privire la proprietate??ce trebuie facut??ca nu vreau apoi sa ma aleg cu banii cheltuiti in caz ca ea se razgandeste..care e actul cel mai sigur ce trebuie facut??si care sunt pasii de urmat??si costurile actului??astept raspunsurile dvs.sigure..

Alte discuții în legătură

Mostenire Stoica Gabriela Madalina Stoica Gabriela Madalina Daca face un act de donatie,si matusa se va razgandit vreodata ce poate sa ne faca???si care care sunt costurile unui act de donatie sau vanzare ... (vezi toată discuția)
Bună seara! mătușa în vârstă de 87 de ani este in grija ... arturo arturo Bună seara! Mătușa în vârstă de 87 de ani este in grija mea, ea neavând copii. A decis sa mi lase mie casă ei, undeva la țară, după moartea ei. Așa ... (vezi toată discuția)
Succesiune fara mostenitori rezervatari dariad dariad In cazul dezbaterii unei astfel de succesiuni, cum se procedeaza? Caz concret. Persoana care decedeaza se presupune ca a lasat un testament sau a avut ... (vezi toată discuția)