avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Test de paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Test de paternitate

Buna ziua
Am inteles ca testul de paternitate facut pana in varsta de un an a copilului se face gratuit. Daca este asa cum se procedeaza?
Se depune cerere la Tribunal?

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 17:22, 18 Noiembrie 2010
Exista trei tipuri de teste cu grad de probabilitate diferit : testele serologice, a grupelor de sange (cca.60%), teste HLA (cca. 90%) si teste ADN (99, 9999%)
Testul de paternitate poate fi facut in doua circumstante diferite:
- la cererea instantelor judecatoresti
- la cererea persoanelor fizice interesate.
Daca tatal nu doreste recunoasterea paternitatii, deschideti actiune in
instanta . Testul ADN se efectueaza numai in cadrul Laboratorului de Genetica al INML, costa 2700 si este platit de partea care solicita testul
Ultima modificare: Joi, 18 Noiembrie 2010
daniela_daniela, utilizator
Nu exista nicaieri o prevedere in acest sens.
Toate testele care se efectueaza in cadrul actiunii se stabilire paternitate sunt contracost si ele sunt in sarcina de plata a reclamantului, iar daca actiunea va fi admisa, paratul va fi obligat la plata cheltuielilor de judecata, implicit deci si a costului testelor efectuate.
Ultima modificare: Joi, 18 Noiembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Test de paternitate laura_elena laura_elena buna ziua, am si eu o intrebare. sunt din cta si ma paste un proces de paternitate c fostul prieten. Va rog sa ma informati si pe mine unde se face acest test ... (vezi toată discuția)
Test de paternitate cristiandanila007 cristiandanila007 Ma interesează unde se poate face un test de paternitate şi cât costă pentru un copil. Mulţumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Pensie alimentara gafton gafton cum pot determina tatal la plata pensiei alimentare si incepand de cand?mentionez ca nu suntem casatoriti, sunt insarcinata in doua luni, iar el neaga ca ar fi ... (vezi toată discuția)