avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... PENALUL TINE IN LOC DISCIPLINARUL
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

PENALUL TINE IN LOC DISCIPLINARUL

Buna seara.
Avand in vedere regula PENALUL tine in loc DISCIPLINARUL sa inteleg ca din moment ce angajatorul a depus plangere penala la organele de cercetare si urmarire penala angajatorul nu mai are dreptul sa ma convoace la cercetare disciplinara (pentru acelasi fapt mentionat si in plangerea penala) pana nu exista o sentinta definitiva si irevocabila in dosarul penal.
Am dreptate sau inteleg eu gresit aceasta regula.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Consultant Covasna , Consultant credite si finantari 18:50, 19 Noiembrie 2010
Da, nu are temei principiul aratat de catre dvs. Angajatorul are dreptul de a dispune de actiunea disciplinara si poate face si plangere penala. Trebuie contestata decizia angajatorului pentru ca, in foarte multe cazuri, procedura disciplinara este viciata si in acest caz sansele de castig in fata instantei sunt foarte mari.
Dvs aveti vreo dovada a faptului ca ati intarziat la comisia de disciplina? Un fax, mail, etc? Aveati un motiv temeinic de a intarzia? Cand ati primit convocarea?
S-a inceput urmarirea penala pentru fapta?
Cel mai bine ar fi sa consultati un avocat care sa va consilieze atat pentru contestatia deciziei cat si pentru dosarul penal.

Av. Claudiu Sorin Feteanu
Aveti posibilitatea sa contestati in instanta decizia angajatorului de a va desface contractul de munca.
Penalul nu tine locul disciplinarului,cum afirmati,fiind in eroare,regula este ca "penalul tine locul civilului"
Dl avocat Claudiu.

Ca si dovada a faptului ca am vrut sa merg la cercetare disciplinara, si ca am ajuns cu o intarziere foarte mica am o cerere ce am depus imediat dupa ce am ajuns la banca si mi s a adus la cunostinta ca nu s emai poate face cercetarea deoarece nu am ajuns la timp.
In cerere am solicitat sa se reprogrameze in cursul zilei la orice ora cercetarea disciplinara iar daca nu se va face reprogramarea in cursul zilei atunci s ami se dea un raspuns in scris referior la acest refuz.
am trecut ora si data pe cerere si i am obligat sa mi le inregistreze, spun ca i- am obligat deoarece nu au vrut s ami accepte cererea, gardianul d ela centrala a primit ordin ca sa nu fiu lasat sa intru in banca, sa nu mi se ia nici un act doar prin mail sau prin posta, nu m au lasat sa urc la registratura, nici nu a vrut sa coboare nimeni de acolo.
la isistentele mele pana la urma a coborat secretara directorului general al bancii OTP si au inregistrat cererea.
In aceeasi cerere am mai solicitat sa mi se elibereze o copie dupa nota mea explicativa ce am dat cu ocazia unei cercetari anterioare , dar nu mi au eliberat, decat dupa ce am solicitat prin instanta deoarece aceea nota explicativa continea o lutitudine de dovezi referitoare la acuzatiile false si mincinoase pentru care am fost cercetat.
Ulterior au depus copie la intampinare dar din cele 6 pagini ce am scris cu mana mea, 6 pagini complete au fost depuse doar 4 si din pagina patru lipseste jumatatea de jos a paginii, a fost xeroxat astfel incat sa nu se vada partea compromitatoare.
Ce posibilitati am ca sa pot cere originalul acestui inscris si sa dovedesc ca au facut fals si uz de fals.
le multumesc tuturor pt raspunsurile date.
Apropo de celellate intrebari formulate de dl avocat Claudiu

Aveati un motiv temeinic de a intarzia? Cand ati primit convocarea?
S-a inceput urmarirea penala pentru fapta?

Am avut o intarziere de aprox 30 minute datorita unei pene de cauciuc la masina, lucru anuntat telefonic doamnei care era sefa comisiei disciplinare, am anuntat din timp sa voi intarzia putin si sa ma astepte, pt a dovedi se poate consulta lista de apeluri efectuate si primite a celor doua telefoane.
convocarea am primit in data de 21 iunie, si trebuia sa ma prezint la data de 25 iunie. (cele 5 zile includ si data de 21? am inteles ca convocarea trebuie trimisa cu cel putin 5 zile inainte de data cercetarii)

Referitor la urmarirea penala a inceput urmarirea penala, alaltaieri a terminat politistul care se ocupa de caz audierea martorilor chemati de catre mine, si din cate observ eu sunt sanse foarte mari sa fiu scos peste putin timp de sub urmarirea penala, eu voiam s amai aduc si alti martori si sa depun alte acte pt aparare dar politistul a zis ca dovezile ce avem deja la dosar sunt arhisuficiente si nu mai e nevoie sa mai aduc si altele.
In respectiva plangere penala mi s au adus 2 acuzatii dintre care deja unul este clarificat, respectiv acuzatia cu privire la faptul ca as fi folosit o camera ascunsa in timpul unei discutii cu sefii si ca i as fi filmat pe teritoriul bancii si fara acordul lor, acuzatie facuta de catre directorul de securitate bancara, fapt infirmat inca de atunci deoarece in acel moment a solicitat de la politie mandat de perchezitie corporala, am fost perchezitionat in fata unui martor s a constatat ca pixul pe care aveam asupra mea nu are nici un disp de filmare dar din moment cxe politistul nu a vrut sa treaca acest lucru in pv de perchezitie am soliciatt sa mi se retina pixul ca si dovada, si sa fie trimis la criminalistica la Sf Gheorghe in vederea efectuarii unei expertize, ceea ce s a si intamplat si s a confirmat ca declaratia data de sef sec bancara a fost falsa, mincinoasa facuta cu rea intentie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara - neprezentare anuntata natyca natyca am avut un litigiu cu un fost angajator...mi-a suspendat CIM pentru cercetare disciplinara prealabila fara sa precizeze pentru cate zile este suspendat CIM. ... (vezi toată discuția)
Sanctiuni salariale patriciapur patriciapur Buna ziua, Va rog sa ma mai ajutati cu anumite informatii. In ce conditii este legal ca angajatorul sa ma sanctioneze cu 10% din salariu? Mentionez ca in ... (vezi toată discuția)
O angajata a iesit la inventar - 10000 lei bebe_panait bebe_panait am 2 vanzatoare la un magazin, la inventar facut din 2 in 2 luni, am iesit lipsa aproximativ 10000 lei, una dintre ele a recunoscut ca a luat banii si a ... (vezi toată discuția)