avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... bilete CFR veterani
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

bilete CFR veterani

Buna ziua,

Revin cu un nou subiect legat de drepturile veteranilor de razboi. Am cautat un subiect asemanator pe forum dar, cum nu am gasit, am deschie eu unul...

Am tot citit prin presa cum ca, de anul asta, veteranii pot instraina, daca pot sa ma exprim astfel, biletele gratuite pentru cfr pe care le primesc. Astfel, prin procura, alte persoane se pot folosi de aceasta facilitate, fara a fi nevoie prezenta vetaranului...

Acum, intrebarile mele sunt:

1. In momentul in care se face procura este obligatorie prezenta veteranului sau, daca am actele necesare pot face acea procura? Si, de ce acte este nevoie, ce taxa....?

2. Cine poate beneficia, daca are procura, de aceste bilete? Doar sotia/copiii? Sau oricine doreste beneficiarul acestor bilete(veteranul in cauza)?

Multumesc!

O zi buna!
Cel mai recent răspuns: Rucs , utilizator 11:09, 23 August 2012
Potrivit Legii nr.44/1994, in cadrul numărului de călătorii stabilit pentru titulari, aceştia le pot folosi şi pentru însoţitori. Tichetele de călătorie gratuite pot fi utilizate şi de către soţul/soţia sau alte persoane mandatate de titulari să le reprezinte interesele, pe bază de procură autentificată, nefiind necesară prezenţa titularului la efectuarea călătoriei.
1. la incheierea procurii este necesara prezenta veteranului de razboi. Se plateste o taxa de timbru, timbru judiciar si onorariul notarului.
2. persoanele care pot utilizate tichetele sunt : sotul/sotia , precum si alte persoane mandatate de titular sa-i reprezinte interesele.
Legat de acelasi subiect, un veteran poate imparti tichetele de calatorie disponibile intr-un an mai multor persoane mandatate?

Multumesc!
Da, din moment ce nu se specifica nicaieri explicit contrariul.
legat de acest subiect as dori sa stiu daca veteranul nu este deplasabil cum se poate proceda cu notariatul?..este obligatorie prezenta lui?
Ce acte sunt necesare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete de calatorie veterani de razboi Aioanei Gabriela Aioanei Gabriela Dupa decesul titularului, veteran de razboi, persoana mandatata mai poate utiliza tichetele de calatorie pe calea ferata ? si daca da, cat timp dupa decesul ... (vezi toată discuția)
Permise pentru calatorii gratuite cfr monica.denes monica.denes Buna ziua, Bunica mea, sotie de pensionar CFR, mi-a facut o imputernicire la notar prin care teoretic pot sa folosesc permisele ei, dar cei de la ... (vezi toată discuția)
Imputernicire cu data certa Kolea41 Kolea41 In DL 118/1990 republicat,actualizat la 01.01.2016, la art.8,( al.2) lit.d^1 se face precizarea ca tichetele de calatorie gratuite pot fi ridicate si ... (vezi toată discuția)