avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am circulat cu placutele provizorii de inmatriculare ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am circulat cu placutele provizorii de inmatriculare expirate de 4 zile

ce amenda sau ce pedeapsa o sa primesc daca am fost prins ca am circulat cu placutele provizorii de inmatriculare expirate de 4 zile
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 20:40, 18 Noiembrie 2010
Constituie infractiune de conducere a unui autovehicul neinmatriculat , in concurs cu cea de conducere a unui autovehicul cu numere de inmatriculare false .
Art.85. - (1) Punerea în circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai, neînmatriculat sau neînregistrat, se pedepseste cu închisoare de la unu la 3 ani.
(2) Punerea în circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai cu numar fals de înmatriculare sau de înregistrare se pedepseste cu închisoare de la unu la 5 ani.

Teoretic daca nu aveti antecedente ati putea primi o pedeapsa cu suspendare , daca pedeapsa rezultata va fi mai mica de 3 ani inchisoare.
Ultima modificare: Joi, 18 Noiembrie 2010
Dumitru Beniamin Hotea , Consilier juridic
asta inseamna ca toata viata o sa am cazierul patat?
Stati, domnule, ca nici pt crima nu ramai cu cazier toata viata. Exista reabilitare.
Oricum, in practica, daca nu ati avut antecedente, e posibil ca procurorul sa va dea o amenda administrativa, care nici nu se trece in cazier.
Nu disperati, asteptati sa vedeti ce se intampla.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducerea cu autovehicul neinmatriculat + numere false florinpopescu florinpopescu Buna ziua, Am fost prins acum doua saptamani circuland cu autovehicul neinmatriculat,si cu numere false. In anul 2001 am fost condamnat pentru furt la 1 an ... (vezi toată discuția)
Numere provizorii expirate amigobz amigobz Bună seara.Întrebarea mea este despre circulaţia pe un drum public al unui vehicol cu numere provizorii expirate după noul cod penal. Vă mulţumesc. (vezi toată discuția)
Dosar penal Bara Stefania Bara Stefania Buna seara! Va rog frumos sa imi spuneti si mie la ce consecinte sa ma astept. Am condus o masina neimatriculata cu nr rosii provizorii expirate fara a detine ... (vezi toată discuția)