Am obtinut o casa cu chirie de la primaria...,dupa 10 11 luni am primit o adresa de la primarie prin care ne-au spus ca daca in termen de 2 3 luni nu cumparam locuinta o va cumpara altcineva am depus un avans de 30 milioane , ne-au stabilit in continuare o rata de 550 mii . timp de 2 luni angajati primariei nu au definitivat contractul de vanzare cumparare . Cand am trecut sa vad ce se intampla sa vad de ce nu am contractul in mana pentru ca bani ii dadusem mi-au raspuns ca primarul nu a semnat si ca nici nu-l mai semneaza pt. caci casa este revendicata . Un an de zile am platit si chirie si rata dupa care ne-au inapoiat avansul de cumparare chiria si rata care le-am dat-o . Am cumparat casa plus teren aferent de la sasi . Am intabulat casa si asupra terenului am avut drept de folosinta , sub casa se afla un beci care nu a fost trecut in contractul de cumparare vanzare pentru ca nu figura nicaieri la cartea funciara . Primaria a dat o bucata de 8m de beci vecinilor mei ( locuim mai multe familii in curte ) . Expertul nu a trecut in documentatia de cumparare a caselor ( a mea si casa vecinului ) S-a intambulat in CF fara beci , la un interval de un timp sa inregistrat si beciul pe baza aceleiasi documentati ( fara beci ). Cumparand terenul aferent cladiri am deschis proces sa le anuleze contractul de vanzare cumparare a vecinului pentru a le anula beciul . Pentru ca nu figura in CF beciul s-a despartit in 2 procesul : identificarea beciului pentru care a venit un expert , anularea contractul vanzare cumparare expertizei si cu iesirea judecatorului la fata locului vecinul si-a angajat un avocat sa iasa si el din indiviziune cu terenul cel detine . Va rog sa-mi raspundeti la cateva intrebari la care nu gasesc raspuns .
1) De ce vecinul a inregistrat contractul de 2 ori la CF o data : casa si o data casa plus beciul .
2) Cum a putut primi un beci care nu a existat in CF ( nu este localizata ca find sub casa mea si mai mult caci casa a fost revendicata )
3) De ce expertul a facut o schita a beciului impartita dupa bunu plac al vecinului si pe care figureaza si numele lui de unde stia expertul ca bucata de beci pe care a scris numle vecinului este a lui .
4) Ce se poate intampla cu iesirea din indiviziune daca vecinul are sentinta definitiva si irevocabila ca are beci , iar noi figura in CF ca si proprietari ai terenului ?
5) Pot iesi din indiviziune 2 persoane cu aceasi bucata de teren ( beciul se afla in totalitate sub casa mea )
6) Iesirea din indiviziune a vecinului nu doresc sa se judece in acelasi proces cu mine sa-si deschida proces separat , se poate ?
7) Ce se intampla daca am schimbat lacatul de la usa beciului pt ca intra vecinul cu diferite persoane ?
8) Pe langa cei 8m de beci cere sa i se lase inca o bucata de 2m in indiviziune
9) Lucrurile vecinului le pot scoate din beci ?
10) Ce cale de atac exista daca pierd procesul ?
Iesirea din indiviziune
leyla
buna ziua...va rog, as dori sa stiu catre cine sa ma adresez si ce acte imi sunt necesare pentru a scoate din indiviziune terenul(gradina)...mentionez ca sunt ... (vezi toată discuția)