avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1370 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sanctiune disciplinara nelegala :-/
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sanctiune disciplinara nelegala :-/

:O Daca o sanctiune disciplinara s-a aplicat unui salariat fara respectarea procedurilor legale stabilite de Codul Muncii este legala? Daca nu s-a intocmit o decizie ci o simpla adresa " in atentia....lui x " cum sa contesti o decizie daca nu e ? Care este termenul de contestare ? Daca s-au mai luat si banii salariatului pe acest document ilegal care nu produce efecte juridice ce se poate face ? ( a trecut un an de atunci dar faza s -a repetat iar la inceput de an )
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:47, 11 Iulie 2008
Prerea mea e ca agajatorul si-a dat seama (ori a fost sfatuit) ca a facut o varza din procedura premergatoare sanctionarii si vrea sa vada in ce ape se scalda salariatul, ca sa stie cam la ce fel de aparari ale acestuia sa se astepte... in instanta.
romascanu / da....poate....sau poate ca doreste sa "dreaga oalele sparte " pentru ca i-a schimbat lui X o nota anterioara prin care ii spunea ca nu are voie sa lucreze peste program mai mult de 10 ore pe luna, cu una in care i-a acceptat 32 ore si i-a mai dat si un ajutor... ;)
Dupa mine, "a drege oalele sparte" inseamna a reveni "la nivel intern" (ca sa te citez) asupra deciziei nelegale de sanctionare, in acesta cale de atac neprevazuta de lege, cum este zisa contestatie in fata consiliului despre care vorbeai mai sus.
Daca nu s-a intamplat asta, atentie! Sau altfel spus, atentie la mana cu care nu se ofera... avantaje. Aceea s-ar putea sa vina la un moment dat peste bot dupa adormirea simturilor cu ... mana intinsa.

:O nu prea inteleg.....adica......? :-/
dar ce putem face daca angajatorul, reia procedura de sanctionare, dupa emiterea unei sanctiuni, dupa ce eu am demonstrat ca nu s-au respectat pasii legali (nu s-au respectat procedurile premergatoare sanctionarii) ??
deci m-a sanctionat deja fara a-mi oferi dreptul sa ma apar... etc.
are dreptul sa reinceapa acele proceduri premergatoare sanctionarii pentru aceasta fapta fata de care a emis deja o sanctiune, incercand astfel sa o faca "ca la carte" ??

Alte discuții în legătură

Decizie de sanctionare saftmiki saftmiki deciziile de sanctionare se inregistreaza la ITM?am un angajat care a a savarsit o abatere si i-am dat un avertisment scris in care am specificat ca i se va ... (vezi toată discuția)
Decizie incetare cim pe motive disciplinare mery52 mery52 Buna ziua, va rog sa-mi spuneti care sunt pasii incetarii unui CIM pe motive disciplinare. Am un salariat care nu a venit la munca doua zile si vreau sa-i ... (vezi toată discuția)
Absente nemotivate hukviorel2005 hukviorel2005 buna ziua, la cate absente nemotivate i se va desface contractul de munca unui angajat? se face cu art 61 a ? in cazul in cat\\re nu i s-a descfacut ... (vezi toată discuția)