avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza grafica - obiectiuni
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza grafica - obiectiuni

Lab de Expertize Criminalistice X a intocmit o expertiza grafica. Partea careia ii este nefavorabil poate solicita o contraexpertiza, poate sa conteste raportul?

de fapt, ma intereseaza modalitatile prin care raportul ar putea fi atacat/contestat.

ms
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:50, 22 Noiembrie 2010
Da,concluziile expertizei pot fi contestate.
In raport de aspectele retinute ,pot fi ridicate obiectiuni
multumesc.
ma intereseaza si daca se poate solicita o contraexpertiza si cine ar putea realiza aceasta contraexpertiza (eventual INEC)?
De catre cine a fost dispusa expertiza sin in ce cadru ?

Pentru a obtine informatii la obiect trebuie mai multe detalii.
expertiza a fost solicitata de una dintre parti si dispusa de catre instanta in cadrul unui proces civil
In mod normal,daca mai sunteti in termen(primul termen dupa luarea la cunostinta a continutului raportului de expertiza efectuata,la care partile au fost legal citate sau au fost prezente in instanta),trebuie formulate obiectiuni la raportul de expertiza si apoi,se poate solicita o noua expertiza(contraexpertiza).
Este recomandabila,in cazul existentei unor posibilitati financiare,alegerea unui expert-parte,care sa va ajute la formularea obiectiunilor si care poate depune coraport la expertiza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza tehnica elena.popa elena.popa ce mai putem face pentru a se face lumina intr-un dosar penal?In urma cu 11 luni baiatul in varsta de 20 de ani a murit intr-un accident de circulatie ,nu din ... (vezi toată discuția)
Contestatie impotriva unui raport de expertiza in constructii petrisor dumitru petrisor dumitru Instanta a dispus o expertiza la un apartament, de la ultimul etaj si terasa. Continutul expertizei executata de Expertul nominalizat de instanta nu concorda ... (vezi toată discuția)
Contraexpertiza ContSters315143 ContSters315143 Am un raport de expertiza tehnica judiciara aprobata si semnata de trei experti-unul principal si doi alesi de parti. Una dintre parti a facut obiectiuni in ... (vezi toată discuția)