avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Violarea corespondentei private
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Violarea corespondentei private

Problema :

Discutiile private din arhiva de messenger ale unei persoane au fost extrase de pe calculatorul de pe care au fost efectuate si folosite in scopul denigrarii acesteia de catre terte persoane .

Poate fi caz penal ? Ce solutii de atac in instanta exista ? Care sunt costurile .

Multumesc , o zi buna .
Cel mai recent răspuns: manuelaf , utilizator 14:12, 18 Februarie 2011
In raport de circumstantele in care s-a produs deschiderea contului si extragerea informatiilor,teoretic poate fi caz penal
Costurile sunt conditionate de onorariu avocat ,c/v expertiza tehnica
puteti sa faceti plangere penala pt violarea secretului corespondentei, insa fara dovezi privind persoana x, nu rezolvati ceva

"Infractiune care face parte din grupul infractiunilor contra libertatii persoanei,

reglementate in cap. II, t. II, art. 195, C. pen., partea speciala, si consta in deschiderea fara drept a unei corespondente adresate altuia, ori interceptarea unei convorbiri sau comunicari efectuate prin telefon, telegraf, sau prin alte mijloace de transmitere la distanta. Constituie aceeasi infractiune sustragerea, distrugerea sau retinerea unei corespondente, precum si divulgarea continutului unei corespondente, chiar atunci cand a fost trimisa deschisa sau a fost deschisa din greseala, ori divulgarea continutului unei convorbiri sau comunicari interceptate, chiar in cazul in care faptuitorul a luat la cunostinta de aceasta din greseala sau din intamplare"
Nu a fost accesata din greseala , corespondenta in cauza a fost scoasa la imprimanta si prezentata ca atare . Ce presupune dovada in cazul de fata ?
Partea care apreciaza ca a fost lezata in interesele sale legitime ,trebuie sa probeze temeinic si indubitabil ,ca tert,fara accordul sau ,a patruns fara drept legal in corespondenta personala de unde a extras informatii private
Fiind caz penal deci , ce se aplica in cazul castigarii procesului ?

Alte discuții în legătură

Imi urmareste telefoanele - in prag de divort calcium calcium Buna seara sant cu sotul in pragul divortului din N motive ...mai nou ..a sunat la compania de telefonie mobila ,sa dat drept titularul contului si mi-a ... (vezi toată discuția)
Tainuire de corespondenta gina-s gina-s buna,chiriasa care are spatiul comercial in casa soacrei mele(in curte fiind 2 case),mi-a ascuns faptul ca in luna iunie am avut un proces corespondenta vine ... (vezi toată discuția)
Secretul corespondentei hpuiu hpuiu Buna ziua, M-am lovit de urmatoarea problema si as dori sa stiu daca pot face publica o conversatie avuta pe e-mail cu altcineva: Sunt administratorul ... (vezi toată discuția)