avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... tribunal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

tribunal

Informaţii detaliate despre dosar

Obiect dosar: traficul de persoane (Legea 678/2001 art. 12)
Materia juridică: Penal
Stadiu procesual: Fond
Părţi:
14/12/2010

16/11/2010 faţă de lipsa de procedură cu inculpatul x si faţă de lipsa martorilor Amânat


ce inseamna acest lucru?






















Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:19, 20 Noiembrie 2010
până când nu există la dosar dovada că toate părțile au cunoștință despre judecată( adică au semnat dovada de primire a citatiei, care se anexează la dosar , instanța nu poate trece la judecată
procedura de citare nu a fost legal indeplinita.
Abia dupa ce toate partile vor fi incunostintate despre existenta dosarului se va trece la judecarea cauzei
Avand in vedere faptul ca inculpatul trebuie sa fie prezent, iar martorii de asemenea, pentru a se lua declaratii si a participa in mod activ la solutionarea cauzei, aceasta se amana pana la momentul cand pot fi adusi in fata instantei...altfel spus, procedura de citare nu a fost legal indeplinita, motiv pentru care s-a si dat un alt termen.
Pentru a se putea trece la solutionarea cauzei,trebuie in primul rand sa se faca dovada ca partile din dosar(inculpat,parte vatamata,parte civila,parte responsabila civimente,alte parti)au fost legal citate.
La fel trebuie sa fie citati martorii,necesar a fi audiati in administrarea probelor.
Citatiile sunt compuse din doua parti,citatia propriuzisa si procesul verbal de indeplinire a procedurii de citare.
In urma inmanarii sau afisarii citatiei,aceasta ramane la partea citata,iar procesul verbal despre care am facut vorbire mai sus,se completeaza si in acesta se indica modul in care a fost efectuata citarea.
Acaesta ultima parte a citatiei, se trimite inapoi la instanta,constituind dovada de citare a parilor.
Daca aceasta dovada nu se intoarce la dosar sau daca citarea a fost facuta incorect sau nu a respectat termenul prevazut de lege se considera ca este lipsa de procedura cu partile a caror citare se dispune.
Daca este vorba despre martori,lipsa dovezilor atesta faptul ca acestia nu au fost citati sau prezenta unei dovezi de citare,care atesta ca adresa martorului nu a fost corect indicata.
Lipsa martorilor impiedica administrarea probelor care duc la stabilirea adevarului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa de procedura dorinv dorinv 1.Explicati-mi si mie va rog ce inseamna lipsa de procedura si cand e cazul sa o invoci? 2. O societate comercial e obligata sa compara in fata instantei in ... (vezi toată discuția)
Cat de mult poate tine un divort narcis_vl_ro narcis_vl_ro de un an am divortul pus pe rol si nici pana acum nu s-a solutionat eu deja mi-am refacut viata astept un copil in februarie si astept sa mi se desfaca ... (vezi toată discuția)
Amana cauza faţă de lipsa de procedură cu contestatoarea caramida11 caramida11 Buna ziua Am un dosar cu INTRUM ROMANIA SA pe fond care incearca sa ma execute silit si am facut contestatie la executare. in primul termen instanta a dispus ... (vezi toată discuția)