avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... mica reforma ajuta in vreun fel detinutii
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

mica reforma ajuta in vreun fel detinutii

mica reforma ajuta in vreun fel detinutii care au un verdict definitiv si executa deja din pedeapsa?li se mai micsoreaza din pedeapsa tinind cont ca si-a recunoscut vina?
va rog sa-mi dati un raspuns!!aura78
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 20:22, 19 Noiembrie 2010
pt condamnatii definitiv nu exista nicio facilitate in legea mici reforme.
Legea nr. 202/2010 privind unele masuri pentru accelerarea solutionarii proceselor nu este o lege care sa dea posibilitatea reducerii pedepselor celor condamnati definitiv.
Prevederile legii care se refera la reducerea cu 1/3 a limitelor de pedeapsa, deci nu a pedepsei aplicate, sunt aplicabile celor care pana la inceperea cercetarii judecatoresti declara ca recunosc savarsirea faptelor retinute in actul de inculpare.:sorry:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul penal trudi16 trudi16 buna, va rog sa-mi raspundeti si mie: odata cu intrarea in vigoare al noului cod penal, la cei condamnati definitiv le redozeaza 1/3 din pedeapsa conform ... (vezi toată discuția)
Drept penal adriana20 adriana20 as dori sa stiu daca se poate beneficia de art.320 daca fapta a fost facuta in 2009,iar acum inculpatul este la recurs la curtea suprema?(tin sa precizez ca ... (vezi toată discuția)
Codul penal-nerecunoscut fapta michy michy mai am o nelamurire in ce priveste noul cod penal pentru cei condamnati definitiv si nu siau recunscut fapta este in curs vreo lege si pentru ei se va reduce ... (vezi toată discuția)