avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Intenția de modificare a duratei acordãrii ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Intenția de modificare a duratei acordãrii indemnizației de creștere a copilului

Sunt tatăl unui băiețel născut la 30 sept 2009. De la 5 dec 2009 stau cu copilul și beneficiez de indemnizație pentru creșterea copilului. Până atunci a avut soția concediu de maternitate. Copilul are azi un an, o lună și 20 de zile. Dacă se modifică legea de la 2 ani la 1 an atunci va trebui să ma prezint a doua zi la serviciu? Se aplică retroactiv? Adică se modifică regulile în timpul jocului? M-i se pare normal ca noile prevederi să se aplice la cei care-și depun dosarele după schimbarea prevederilor, nu și la cei care ș-i le-au depus în timp ce era în vigoare prevederea de 2 ani ca vârstă a copilului până la care se acordă indemnizația. Cum e în cazul meu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:26, 20 Noiembrie 2010
Legea nu are efect retroactiv .. prin urmare, ea se aplica numai pentru situatiile aparute dupa intrarea ei in vigoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru mamicile studente Agnes22 Agnes22 Buna ziua, ma numesc Pantelimon Agnes, vreau sa stiu care este treaba cu normele de aplicare a legii 240 din 10 iunie 2009 ?In monitorul oficial nr 655 din ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie cami250786 cami250786 salutare, Doresc sa va intreb urmatorul lucru: sotia mea a nascut in septembrie ,iar din 2009 indemnizatia de crestere copil este de 85% din ... (vezi toată discuția)
Despre indemnizatia pentru crestere copil florina 82 florina 82 Am fost angajata pe perioada determinata ca si profesor suplinitor calificat.Am nascut un copil care in 22. 01. 2011 va implini 2 ani. In luna decembrie ... (vezi toată discuția)