avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ancheta sociala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ancheta sociala

Imi puteti spune in ce consta ancheta sociala? Am tinut sa se faca aceasta ancheta dar d-na avocat mi-a spus ca nu este atat de importanta din moment ce am obtinut custodia copiilor. Se pune accent pe ceva anume?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:35, 3 Septembrie 2009
Ancheta sociala este efectuata de catre autoritatea tutelara care verifica conditiile parintilor de crestere a copilului. În ceea ce priveşte autoritatea tutelară, "ascultarea" sa în proces se realizează prin ancheta socială efectuată la domiciliul părinţilor, referatul întocmit cu aceasta ocazie ataşându-se la dosarul cauzei.
Nu inteleg ce insemna in limbajul dvs. "am obtinut custodia" ... adica exista deja o hotararea judecatoreasca pronuntata asupra incredintarii (ramasa sau neramasa inca definitiva si irevocabila)?
Daca exista, nu inteleg in ce altceva (alta cauza, alt obiect?) ati cerut ancheta.
Va intreb pentru ca, din cate imi aduc eu aminte din alte mesaje ale dvs., parca nu era finalizat divortul si respectiv incredintarea.
Ultima modificare: Luni, 25 Februarie 2008
romascanu, moderator
"am obtinut custodia" #-o ... adica copii in prezent sunt la el, pana la pronuntarea unei hotarari definitive si irevocabile in acest sens.

sper sa reveniti cu mai multe amanunte
Aveti dreptate. M-am exprimat gresit. La primul termen tatal a fost de acord cu custodia mea, copiii au fost audiati. Urmeaza termenul cu martorul propus de mine ( am inteles ca pt copii). M-am bucurat ca se va face ancheta sociala pt ca bunurile din apt ( mobila in special) sunt deteriorate, exista igrasie . Eu singura nu am putut face nimic pt renovare deoarece nu am primit niciun ban de la sot in timpul casatoriei. M-am gandit ca, odata cu ancheta sociala, i se va impune plata unor reparatii . Cred ca e doar imaginatia mea , asa mi se pare logic .
Nu.... el a plecat, copiii au ramas la mine. El locuieste la o d-na. Urmatorul termen( sper si ca ultimul) e pe data de 11 martie.Nu vrea copiii( poate doar sa-mi faca mie rau si sa-i ceara la urmatorul termen) dar din moment ce copiii au fost audiati, au spus ca vor sa stea cu mine, casa e ingrijita numai ca bunurile sunt deteriorate. Copiii sunt ff bine ingrijiti si supravegheati. Daca tatal lor si-a parasit domiciliul, mai poate cere custodia copiilor?
Ultima modificare: Luni, 25 Februarie 2008
sun_shinelily, utilizator

Alte discuții în legătură

Divort cu minor nicoleta-luiza nicoleta-luiza Buna seara. As dori sa sriu cam cat dureaza un divort, daca in urma casniciei de 8 ani a rezultat si un minor. Acest divort nu este dorit de ambele parti. In ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor costy29 ajaccio costy29 ajaccio Am 30 ani sunt tatal unui baiat de 6 ani si momentan sunt in proces de divort cu sotia care are rezidenta in Italia luptandu-ma pentru custodia minorului .Prin ... (vezi toată discuția)
Divort nicolenta nicolenta Buna seara! Am si eu o intrebare: Cate infatisari( aproximativ) sunt la un divort? precizez ca ieri am avut a doua infatisare. La prima, a fost intrebat sotil ... (vezi toată discuția)