avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DEMOLARE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DEMOLARE

Am nevoie de un sfat autorizat.Pentru demolarea unei anexe gospodaresti(bucatarie de vara ) construita acum 50 de ani din pamant ,am nevoie de autorizatie de demolare?Multumesc
Cel mai recent răspuns: daniela.ilea , utilizator 14:32, 26 Februarie 2008
legea 50/1991 care reglementeaza autorizarea lucrarilor de constructie mentioneaza clar ca orice lucrari de constuctie sau de desfiintare se poate face in baza unei autorizatii de construire/ desfiintare eliberata in conditiile legii de autoritatile competente.
aceeasi lege nu face distinctie in ceea ce priveste materialul din care e construit imobilul si nici nu face referire la vechimea cladirii
motiv care ma determina sa cred ca ai nevoie de autorizatie de desfiintare
Multumesc.Dar ce fac daca pica imobilul peste noapte ,atata este de darapanata ca sta in picioare numai sustinuta de niste piloni pusi de noi?
Pai depinde daca atunci cand a fost facut cadastrul, in anexa respectiva figureaza ceea ce doriti sa demolati .
Cum ma poate obliga cineva sa obtin o autorizatie pentru a demola ceva ce in scripte nu exista?
Ultima modificare: Marți, 26 Februarie 2008
Cabinet de Avocat - Torok Andrei - Octavian, Avocat
De acord. Trebuie sa aveti acte pe constructie ca sa cereti acte sa demolati...
Daca nu, dati-o jos fara acte!!!
:D
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa si anexa ContSters30487 ContSters30487 am cumparat un teren cu casa , iar in curte exista si o anexa care este prevazuta in contractul de vanzare cumparare. Doresc , in timp sa demolez casa, dar ... (vezi toată discuția)
Intabulare constructie ma veche de 1990 alexandra2010 alexandra2010 Buna ziua, Ma numesc Alexandra si intrebarea mea este in legatura cu procedura pe care trebuie sa o urmez pentru intrarea in legalitate . Am dorit sa ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie pentru solar aleahimairam aleahimairam Buna seara. Va rog sa ma lamuriti si pe mine . Este necesara o autorizatie de constructie pentru un solar de legume? precizez ca solarul nu are fundatie. va ... (vezi toată discuția)