avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... tata i-a donat apartamentul fratelui meu fara sa ma ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

tata i-a donat apartamentul fratelui meu fara sa ma despagubeasca

tata a donat apartamentul care i-a fost dat de stat penrtu ca avea o familie si copii , fratelui meu , se poate ataca in justitie , deoarece i-a fost dat tocmai pt ca avea copii si de aceea cred ca mi se cuvine si mie o parte
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 17:49, 3 Aprilie 2022
In timpul vietii parintii dispun de bunurile lor asa cum considera de cuviinta. La bunurile parintilor aveti dreptul doar dupa moartea acestora. In cazul doantiei, aceasta se va intoarce in masa succesorala si atunci veti putea fi despagubit, conform rezervei succesorale la care sunteti indreptatit. Daca totusi este un act de vanzare cumparare, nu mai puteti face nimic, si nici nu veti obtine nimic la decesul parintilor.
pai... treburile stau in felul urmator:
daca nu a fost inscrisa nici o interdictie de instrainare in acest sens in cartea funciara, interdictie rezultata dintr-o astfel de clauza mentionata in contractul de vanzare-cumparare cu care a dobandit tatal dvs. imobilul, acesta il poate instraina fara nici o ingradire si nici nu poate fi anulat actul de donatie.
dvs. puteti fie sa solicitati reductiunea liberalitatilor excesive dar numai dupa decesul tatalui dvs intrucat dvs. sunteti mostenitor rezervatar si trebuie sa va indestuleze pe toti descendentii in mod egal valoric. o alta cale de atac al donatiei dar tot dupa decesul tatalui dvs este raportul donatiilor.
mult succes.
cu respect,
teodor dobrean
Multumiti lui Dumnezeu ca a ales aceasta cea mai proasta solutie si asteptati decesul tatalui. Veti contesta apoi donatia si va veti cere cota parte din succesiune. Pana atunci, discretie maxima!
pur si simplu ma cutremura sfaturile pe care unii dintre utilizatori le dau pe acest forum !! :stunned::stunned::stunned::stunned:
"asteptati decesul tatalui " :O:O:O
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
roxanel a scris:

"asteptati decesul tatalui " :O:O:O


Bine ca nu e "provocati decesul tatalui":)

Alte discuții în legătură

Act de donatie kerekeshermina kerekeshermina Buna ziua, parintele meu (mama deoarece tatal meu a decedat de multi ani)a facut un act de donatie pe numele meu cu acordul fratilor mei. Doresc sa-mi spuneti ... (vezi toată discuția)
Donatie! psilemangalia psilemangalia Dupä cum am änteles o\\"Donatie\\"poate fi atacatä än instantä?Dupä cät timp?Sau jocä un rol:factori de timp cänd donatie a fost fäcutä? (vezi toată discuția)
Buna ziua. sotul meu mai are 2 frati. in timpul vietii tatal ... Alice Iordan Alice Iordan Buna ziua. Sotul meu mai are 2 frati. In timpul vietii tatal sau ( a murit acum 4 ani)a facut un act de donatie catre fratele mai mare. Din cauza unor probleme ... (vezi toată discuția)