avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vreau sa imi dea mama pensie alimentara pe durata ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vreau sa imi dea mama pensie alimentara pe durata studiilor

mama si tata au div in '93. am ramas in grija mamei , iar fratele meu in grija tatalui. pe parcursul anilor s-au impacat, dar nu au refacut starea civila. in anul 2006, mama a plecat de acasa( abandon familial) si nu am mai tinut legatura cu ea. aveam 16 ani cand a plecat si nu m-a ajutat deloc cu bani , cu nimic. nici macar moral. acum sunt studenta si e tot mai greu. intentionez( cat de curand ,posibil) prin jud orasului meu sa o pun sa imi plateasca pensie alimentara pe durata studiilor, ca doar se poate pana la 25/26 de ani. am mai cautat raspunsuri si pe alte site-uri, observ ca aici avocatii chiar stiu ceva ! si sper sa ma ajutati. stiu de ce acte am nevoie ,m-am documentat...dar cum sa formulez toata treaba ????? cum le pun in pagina ? nu exista vreun model pentru toate astea ??exemplar de actiune civica-abandon familial ? am tot cautat si nu gasesc. mi-ar prinde bine daca se poate si un exemplar banal, sau niste subpuncte de la care sa pornesc. chiar ma bazez pe voi , am nevoie de asta chiar zilele astea ......v-as fii foarte recunoscatoare !
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 04:01, 25 Noiembrie 2010
Ai 21 de ani si vrei pensie alimentara?
Dar putina jena nu ai?
De munca tu nu ai auzit?
Imi provoci greata. Sa iti dai in judecata propria mama? Oribil.

La munca! Lasa cerseala!

Alberto Kurtyan
Inainte de a deschide o actiune in instantei propriei mame ai incercat sa iei legatura cu ea sa ii spui ce doresti si cum anume vrei sa obtii ceea ce iti doresti? Probabil ca nu ti-a fost usor si nici acum nu iti este, dar poate ca de bine nu a plecat. Inainte de a o da in judecata, teoretic poti da in judecata pe oricine pentru orice, te-as sfatui sa incerci sa iei legatura cu ea. Multa intelepciune iti doresc!
sunt atatia copii studenti,muncesc si isi mai ajuta si familia.tu vrei pensie alimentare.te-ai intrebat de ce s-au divortat parintii,de ce s-au impacat si de ce in final mama v-a abandonat?eu cred ca ar trebui sa-ti revizui atitudinea fata de mama si sa incerci sa te descurci asa cum poti.parintii ni da Dumnezeu si trebuie sa-i acceptam asa cum sunt.
Wow, ce raspunsuri profesioniste:))

@prisam
Va recomand sa va angajati un avocat pt actiunea in instanta, daca nu , asteptati sa va raspunda niste consultanti cu mai putine prejudecati. Este dreptul dvs. sa dati pe cine doriti in judecata, conform legii.
"Este dreptul dvs. sa dati pe cine doriti in judecata, conform legii."

Asa este.
Dar dincolo de drepturile legale mai exista si o morala mai presus de lege.

Respectul fata de parinti nu este mentionat in nicio lege.

Normal ca am prejudecati uriase in acest sens.
Acest caz nu este juridic, este moral.

Nu pot da un raspuns juridic unei astfel de intrebari.
Sper doar sa nu ajung sa am copii de genul utilizatorului prisam.

Stiai ca si mama ta te poate da in judecata pentru intretinere?

Oricum... josnic, ce sa mai zic.

Alberto Kurtyan

Alte discuții în legătură

Ce as putea face???- sotul a parasit locuinta comuna lore86 lore86 In data de 08.01.2014 sotul meu a vrut sa imi ia baiatul in varsta de 1 an si jumatate si sa plece la socrii mei,noi am avut o discutie pe aceasta tema, ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere laura_dulgheru laura_dulgheru buna. am si eu cateva intrebari legate de pensia de intretinere. tatal meu imi platea pensie de intretinere pentru ca eram la facultate. din luna mai mi-a ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere alina00 alina00 Sunt studenta la master si nu mai primesc pensie alimentara de 3 luni, de cand am terminat facultatea desi ar trebuii pt ca nu am inca 25 de ani. Cui trebuie ... (vezi toată discuția)