avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce as putea face???- sotul a parasit locuinta comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce as putea face???- sotul a parasit locuinta comuna

In data de 08.01.2014 sotul meu a vrut sa imi ia baiatul in varsta de 1 an si jumatate si sa plece la socrii mei,noi am avut o discutie pe aceasta tema, deoarece nu am fost deacord ca cel mic sa mearga in masina fara scaunel special pt copii decat cu tatal sau .De aici a pornit un foarte mare scandalul.El si-a facut bagajul lund-usi hainele si unele lucruri si a plecat la parintii sai, m-a lasat fara nici un ban pentru a lua lapte si pempers celui mic, am sunat la politie si un echipaj a venit la fata locului indrumandu-ma sa depun plangere pentru abandon de familie,ce as putea face,va rog sa ma sfatuiti: eu sunt si insarcinata in 6 luni si momentan decat banii din prenatal ii am ,alt venit nu detin....
Puteti sa cereti in instanta pensie de intretinere pt cel mic si pe calea ordonantei presedintiale.
Ati incercat sa discutati cu el , cu parintii lui ?
Deocamdata de ieri nu am putut da de el ,si nici de parintii lui,nu imi raspund la telefon, nici nu stiu unde sa ma adresez pentru a inainta demersurile legale,nu e prima data cand pleaca de-acasa si se duce la parintii lui. multumesc!!!!
Puteti depune si plangere pt abandon, insa cereti si pe cale civila pensie.
Cererea pt pensie se depune la judecatorie de care apartineti dvs cu domiciliul.
daca nu e prima data cand pleaca, poate luati in considerare si varianta divortului.
Ultima modificare: Duminică, 9 Februarie 2014
gi-jane2, moderator
Doamna trebuie sa va ganditi bine inaite sa faceti un pas, la suparare, pe care sa-l regretati mai tarziu. Analizati situatia in mod obiectiv si luati cea mai buna decizie pentru dvs. si copii, poate sotul e doar ranit in orgoliu. Lucrurile pot reveni la normal, doar cu putina intelegere din ambele parti, puteti sa divortati, sa cereti pensie pentru copii, sa faceti plangere la politie, dar toate aceste lucruri nu va vor inapoia nici sotul, nici tatal copiilor.
Va doresc multa intelepciune!
el lucreaza ca topograf la o firma de cadastru ,dar "la negru" cum as putea sa demonstrez ca el are venituri desi el nu figureaza nicaieri ca avand un loc de munca

Alte discuții în legătură

Abandon familial crosetafermecata crosetafermecata Buna ziua... ma intereseaza urgent daca stau in chirie si sotul nu mai vrea sa aiba de-a face cu noi (familia) dar nici nu vrea sa intenteze divort... sta ... (vezi toată discuția)
Ce pot face pentru a stabili custodia copilului Sebastyanrosu Sebastyanrosu Sotia mea e plecata de un an si jumătate in Italia,la munca in aceasta perioada ea a venit acasă de 2 ori ,o data o săptămână si o data 3 săptămâni in ... (vezi toată discuția)
Custodia copiilor mary2013 mary2013 Buna ziua,in urma unui divort,daca ar fii,cui ii s-ar incredinta custodia copiilor minori,daca eu ,mama,nu am casa,si un servici stabil deocamdata,iar tatal ... (vezi toată discuția)