Salutare celor cu note sub 7.00,
stiu ca va este foarte greu si ca acum va lingeti ranile, dar fruntea sus.
"NU MOR CAII CAND VOR CAINII":P
Eu am avut un soc emotional dupa examen...am plans 1 ora si eram hotarata sa nu mai incerc si a treia oara.Am gresit iar prosteste, nu m-am concentrat destul...efectiv nu stiu ce s-a intamplat cu mine, dar, acum nu mai are rost sa gasesc scuze.
Dar, am ajuns acasa, mi-am privit fetita si mi-am adus aminte pentru ce lupt.
Asa ca pana la 1decembrie nu pun mana pe nicio carte.
Dupa aceea de la capat!
Dragii mei, as dori sa va scriu cateva cuvinte, pentru ca am urmarit discutiile voastre cu privire la cartile dupa care invatati.
Am participat si eu la examenul din noiembrie, la judecatori, am avut o medie buna, spun eu, 8,25, dupa aproximativ doua luni de invatat.
Cred ca va risipiti timpul citind atat de multa jurisprudenta si solutionand grile compuse de diversi autori.
Mi-am comandat si eu, prin septembrie, cateva carti de grile, insa unele dintre ele mi s-au parut destul de slabe.
V-as sfatui, daca imi permiteti, sa invatati foarte, foarte atent cartile de drept, repectiv Mitrache, la penal, mi se pare mai bun decat Boroi, Loghin/Toader la penal special, Neagu la pr.pen, Beleiu la civil p gen, Filipescu sau Pop la drepturi reale, Barsan la obligatii, Deak la contracte si mosteniri, Ciobanu si, eventual Tabarca la procedura civila.
De asemenea, invatati bine codurile actualizate cu rilurile, nu cele adnotate, cele simple, actualizate la zi, cu exceptia civilului, care este foarte greoi.
In ce priveste CEDO si organizarea, eu am facut o selectie a considerentelor
curtii, vreo 20 de pagini, respectiv un rezumat de aproximativ 30 pagini la organizare, care mi-au adus maximum de puncte ( un punct mai exact:D).
Credeti-ma, daca veti stapani bine codul penal si codurile de procedura, precum si daca veti citi cu atentie cartile de civil, nu veti gresi la spete.
In cazul meu, aproape toate intrebarile gresite, 5 de teorie si 5 spete, au fost din materiile neinvatate (nu am avut timpul necesar sa invat tot, am preferat sa stapanesc perfect materiile pe care le-am invatat, cu riscul de a nu reusi sa aopar toata tematica, deoarece acest examen presupune, din punctul meu de vedere, cunostinte foarte exacte, nu aproximative)
Mi se par foarte utile, pentru punctarea anumitor elemente, si grilele de INM, cred ca ar trebui sa le faceti pe toate, dar dupa ce terminati materia respectiva, ajuta la identificarea unor probleme mai sensibile.
As vrea sa intelegeti exact buna mea intentie si sa nu va suparati pentru aceasta interventie.
Vreau sa marturisesc celor care au scris constant in forumul celalalt, ca i-am urmarit constant in ultimele 5-6 saptamani, iar daca nu am intervenit, acest lucru s-a datorat faptului ca aveam impresia ca ma amestec intr-un grup deja format.
Acesta este motivul pentru care mi-am permis sa va scriu, dintr-un anumit atasament:">
Multumim frumos pt informatii, Carmenduta. Eu ma bucur f mult cand primesc ajutor din partea altor colegi, cu atat mai mult din partea cuiva care a reusit sa ia examenul. Felicitari si mult succes in continuare!
Salut! "Nu stiu altii cum sint..." dar mie imi este f.f. greu sa inteleg cum reusesc unii dupa numai 2 luni de invatat ... din prima cum se spune, iar altii dupa atatea luni, a doua, a treia, a partra oara sau mai mult:stunned:
Cred ca fac parte din a doua categorie... nu ma bucur si nici nu stiu daca e o bucurie neaparat, sa poti memora intr-o perioada scurta de timp, atata informatie.
Cert este un singur lucru, dupa a mea parere: trebuie sa stapanesti fiecare materie, fiecare institutie, numai atunci reusesti sa scapi de emotii, sa te poti concentra astfel incat sa poti reusi.
Sa nu uitam: REPETITIA ESTE MAMA INVATATURII asa ca, SPOR.
desi am reusit sa iau examenul acum, ma bate gandul sa renunt in eventualitatea in care voi ajunge ff departe de casa. stiu din doua surse aproape sigure ca in martie se va organiza din nou examenul. una peste alta, cred ca problema noastra a tuturor nu este faptul ca nu am invatat,de la un anumit nivel, nu se mai poate spune asta; cred ca trebuie sa ne concentram mai mult in timpul examenului,asta e tot.de exemplu mie acum mi s/au parut subiectele atat de usoare incat nu mi/a venit sa cred dar mergand pe modelul INM, am cautat tot felul de capcane care nu au existat si m/am trezit cu nota enorma de 7.25, care imi permite sa intru la procurori dar care nu ma multumeste deloc.