avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... test de paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

test de paternitate

Acum 18 ani m-am trezit "fericitul" tatic al unei fetite. Testul facut atunci la Mina Minovici dintr-o simpla proba de sange si amprente digitale, a iesit , citez "ca e posibil sa fie tatal minorei" - adica eu era posibil .....ce raspuns poate fi acesta? De 18 ani ma framant si pana la urma iata ca am intrat in posesia unei sume de bani pentru a putea face testul ADN si a ma linisti........Iata insa alte intrebari care ma framanta:
1. Cum sa fac sa o determin pe "fetita" sa faca testul? Exista vreo posibilitate de a obliga "fetita" sa faca acest test, mai ales ca este majora?
Cel mai recent răspuns: monis , utilizator 07:55, 23 Noiembrie 2010
Fetita nu poate fi obligata sa accepte efectuarea testului.Poate doar daca stiti sa ii explicati faptul ca ar fi in interesul amandurora sa cunoasteti adevarul si sa nu traiti vesnic cu aceasta indoiala.
Si ca oricum, testul , chiar si daca ar releva faptul ca nu dvs. sunteti tatal, nu va produce efecte juridice, ca atare, veti ramane tot tatal ei , in acte, si ...asa cum se poate presupune, chiar afectiv, fiindca dupa 18 ani cred ca greu s-ar putea sterge ceea ce va leaga...
Ultima modificare: Luni, 22 Noiembrie 2010
ContSters47264, utilizator
daca vorbiti cu ea si ii explicati poate va fi de acord sa faca si ea testul.altfel nu aveti sanse.
Pai stati asa...........in certificatul de nastere nici macar nu poarta numele meu ci pe cel de domnisoara al mamei
nu mai inteleg nimic...........eu ...........nu cred ca sunt tatal fetitei, mama ei nu-i da numele meu..........si atunci? ce sa fac? sa accept ceva nedrept? chiar nu poate fi o cale juridica de a-mi castiga "libertatea"? E vorba pana la urma ca poate veni la mostenirea bunurilor facute in toti acesti ani de mine si familia mea.
Adica nu ati facut recunoasterea fetitei? in acest caz, ea nici nu are dreptul de va mosteni.Daca insa doar ati convenit ca ea sa poarte numele mamei...insa ati facut recunoasterea ori recunoasterea a operat in temeiul legii, la data nasterii ei dvs. fiind sotul mamei ei, legal este fiica dvs.

Alte discuții în legătură

Nume minor DanielNitoi DanielNitoi Buna ziua Va rog o informatie . Am o fetita dintr o relatie extraconjugala , la momentul nasterii fetitei ambii parinti fiind casatoriti cu alti parteneri ( ... (vezi toată discuția)
Relatii privind schimbarea numelui unui copil lorinaflorina lorinaflorina Buna ziua ! Am o situatie in care am nevoie de ajutorul dumneavoastra :fiica mea a fost casatorita timp de 5 ani, casatorie care a esuat ,ei nefiind ... (vezi toată discuția)
Paternitate falsa Anescumihai Anescumihai Va rog ajutati-ma cu un raspuns la urmatoarele intrebari : cind se cere de catre instanta stabilirea paternitatii unui copil, nu ar fi normal ca la testari sa ... (vezi toată discuția)