avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nume minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nume minor

Buna ziua
Va rog o informatie . Am o fetita dintr o relatie extraconjugala , la momentul nasterii fetitei ambii parinti fiind casatoriti cu alti parteneri ( eu acum sunt divortat iar mama fetitei este casatorita in continuare) In urma unei actiuni in tagada de paternitate , s a dovedit prin testul ADN ca eu sunt tatal fetitei iar prin hotarare judecatoreasca s a stabilit ca numele sotului mamei sa fie radiat din certificatul de nastere si ca eu sunt tatal . Autoritatea parinteasca este exercitata de ambii parinti iar fetita este la mine de 1 an si 2 luni! Conform legii, fetita va purta in continuare numele mamei pe care l a avut la nastere , respectiv cel al sotului ei! Ce trebuie sa fac , ca fetita sa poarte numele meu? Mentionez ca nu putem ajunge la un consens in privinta numelui si nici a domiciliului pe care fetita il va avea!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:16, 11 Noiembrie 2016
Va puteti adresa instantei cu cerere de incuviintare nume, insa sunt de parere sa mai asteptati sa vedeti cum se vor desfasura lucrurile in privinta locuintei copilului. Daca va ramane sa locuiasca la dvs, ati avea sanse ca cea mica sa poarte numele dvs.
La fel, a r fi sanse daca mama ar divorta si ar reveni la numele de dinainte de casatorie.
Ultima modificare: Vineri, 11 Noiembrie 2016
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cui trebe sa ma adresez cccp cccp Am o fetitza de 3 ani care imi poarta numele eu nu mai sunt cu mama ei si asi dorii sa stiu cui trebe sa ma adresez pentru schimbarea numelui Cu mama ei nu am ... (vezi toată discuția)
Al cui nume il va purta copilul conceput cu un alt barbat, altul decat sotul mamei? T-cTc-T T-cTc-T Daca o persoana este in divort si locuieste cu altcineva [b][u]fiind si insarcinata cu persoana cu care locuieste[/u][/b] ce nume va purta copilul in cazul in ... (vezi toată discuția)
Problema paternitatii Rzaretcha Rzaretcha Buna ziua! Eu și prietena mea, viitoarea soție suntem fericiții părinți ai unei fetite sănătoase. Copilul a fost conceput în timp ce soția se afla ... (vezi toată discuția)