avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Demisie administrator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Demisie administrator

Buna seara!

Imi puteti spune, va rog, cum sa redactez demisia unui administrator care a fost numit de catre asociatul unic.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: bvr , utilizator 09:10, 24 Noiembrie 2010
Administratorul poate fi revocat din functie de asociat/asociati sau poate renunta la mandat prin demisie.Dar in cazul in care datorita renuntarii s-a cauzat un prejudiciu, societatea are dreptul la despagubire.
In toate cazurile de incetare a functiei de administrator trebuie indeplinite formalitati de publicitate ca si la numire.
Atentie daca nu se fac mentiunile corespunztoare de revocare din functia de administrator de catre AGA, la ORC vei figura in continuare ca administrator, de aceea iti propun trei scrisori pe care sa le transmiti cu scrisoare recomandata cu confirmare de primire.
1.
Catre,

SC ___________ SRL
J40/_________/1999
Bucuresti, Str. ________ nr. ____, Sector_______


Subsemnatul B. D., cu domiciliul in localitatea ________, judetul ________, str._______, bl. _, ap._, posesorul CI seria _ nr. _, cod numeric personal ____________, aduc la cunostinta prin prezenta ca incepand cu data de __________, din motive de sanatate, demisionez din functia de administrator al SC ___________ SRL, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. de inmatriculare J40/________1999, cu sediul social in Bucuresti, sector _______, str. Chitila nr. ________,si renunt la mandatul incredintat de asociati.
In consecinta, solicit Adunarii Generale a Asociatilor SC _____________SRL, intreprinderea masurilor prevazute de Legea nr. 31/1990, cu modificarile si completarile ulterioare precum si de Legea nr. 26/1990, de revocare a subsemnatului din functia de administrator al SC _______________ SRL, numirea unui nou administrator si inregistarea mentiunilor corespunzatoare la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti.
2. Domnului /doamnei ____________
Asociat unic al SC ________ SRL
J40/________1999, CUI –__________
Bucuresti, Sos. ________nr. ________, bl._______, ap.________, sector ________

Subsemnatul B. D., cu domiciliul in localitatea ________, judetul ________, str._______, bl. _, ap._, posesorul CI seria _ nr. _, cod numeric personal ____________, va aduc la cunostinta prin prezenta ca incepand cu data de ________, din motive de sanatate, demisionez din functia de administrator al SC _______________ SRL, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. de inmatriculare J40/______/1999, cu sediul social in Bucuresti, sector _______, str. ________ nr. _______, si renunt la mandatul incredintat de asociati.
In consecinta, solicit emiterea Deciziei asociatului unic al SC ___________ SRL, de revocare a subsemnatului din functia de administrator al SC ______________ SRL, numirea unui nou administrator si inregistarea mentiunilor corespunzatoare la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti, conform prevederilor Legii nr. 31/1990, cu modificarile si completarile ulterioare precum si ale Legii nr. 26/1990.



Data Semnatura

3.Catre,
OFICIUL REGISTRULUI COMERTULUI de pe langa TRIBUNALUL BUCURESTI
Bucuresti, Str. Intrarea Sectorului nr. 1, Sector 3

Subsemnatul B. D., cu domiciliul in localitatea ________, judetul ________, str._______, bl. _, ap._, posesorul CI seria _ nr. _, cod numeric personal ____________, aduc la cunostinta prin prezenta ca incepand cu data de _______, din motive de sanatate, am demisionat din functia de administrator al SC ____________ SRL, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. de inmatriculare J40/________/1999, CUI –_________, cu sediul social in Bucuresti, sector 1, str. _______ nr. ____, si am renuntat la mandatul incredintat de asociati.
Aduc de asemenea la cunostinta ca am solicitat Asociatului unic ______________, emiterea Deciziei asociatului unic al SC ____________ SRL, de revocare a subsemnatului din functia de administrator al SC _________________ SRL, numirea unui nou administrator si inregistarea mentiunilor corespunzatoare la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti, conform prevederilor Legii nr. 31/1990, cu modificarile si completarile ulterioare precum si ale Legii nr. 26/1990.
Anexez alaturat copie a scrisorii adresate SC ___________________, privind demisia mea din functia de administrator.


Data Semnatura

_____________ ___________________

Bafta!
Buna dimineata!

Va multumesc pentru raspuns si pentru modele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mandat de administrator expirat LORENA_99 LORENA_99 ce este de facut si cum se face, in cazul in care mandatul administratorului unui srl a expirat?administratorul este si asociat unic si director general (vezi toată discuția)
Delegatie gianis gianis Poate cineva sa-mi dea un model de delegaţie specială pentru ridicarea titlului executoriu. Va multumesc (vezi toată discuția)
Model cerere apel dupa ncpc ce v-a fi depusa inainte de primirea hotararii complete si motivate a instantei de fond catalina.p catalina.p Doresc un model de declarare apel pt o cauza civila dupa NCPC ( nu cred ca ar fi mare diferenta ), inainte ca sa primesc /sa mi se comunice la domiciliu ... (vezi toată discuția)