avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurarile si despagubirile in romania
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurarile si despagubirile in romania

in data de 20.11.2010 am avut un accident de circulatie fiind lovit de un autoturism cu numere de bulgaria. Eu am tot o masina cu numere de bulgaria pe care am cumparat-o de la un cetatean roman care la randul sau a cumparat-o de la proprietarul din bulgaria( am cumparat-o in data de 18.04.2010, si nu e inscrisa la fisc). un inspector de la asigurator a spus ca nu poate sa-mi deschida dosarul de daune si sa ma despagubeasca pentru ca nu m-am dus sa o inscriu la fisc, si ca nu stie daca eu sunt proprietarul autoturismului. Am contract de vanzare cumparare cu respectivul roman, care la randul sau are un contract de vanzare cumparare cu persoana din bulgaria. nu stiu ce sa fac pentru ca proprietarul roman este plecat in germania.
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 10:44, 5 Decembrie 2010
Cel care v-a lovit are probabil polita RCA la o firma de asigurare din Bulgaria si va trebui sa deschideti dosar de dauna la corespondentul acelei firme din Romania, dupa conditiile acelei firme. Asa ca mergeti si cautati acel corespondent si vedeti ce va sfatuieste.
am vorbit cu cel de la firma de asigurari din romania si mi-a spus ca trebuie sa iau legatura cu proprietarul din talon, cu toate ca autoturismul a fost vandut de proprietar. El a spus ca nu imi va deschide dosarul deoarece el nu recunoaste contractul de vanzare cumparare facut intre mine si persoana din romania.
multumesc
Proprietarul de drept (cel inscris in certificatul de inmatriculare) trebuie sa va dea o imputernicire notariala prin care va imputerniceste sa faceti toate demersurile necesare in legatura cu respectivul dosar de dauna si sa incasati despagubirea.
buna ziua domnule cioan am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta......cum aflu si eu valoarea masinii mele dupa producerea accidentului??? doar de teama ca cei de la asigurari sa nu ma fure.......va multumesc
Mergeti la un asigurator pentru a incheia o polita CASCO.Acesta va face evaluarea dupa catalogul din care va lua valoarea de nou.
Folosind Anexa nr.3 din Normele de despagubire RCA(Ord.CSA nr.5/2010), aflati/aplicati "uzura" functie de nr. km la bord si vechimea in ani.Astfel aflati valoarea reala la data accidentului.

Alte discuții în legătură

Firma de asigurari nu a vrut sa plateasca costul reparatiei pentru ca sustine ca nu sunt eu proprietarul masinii boodyy boodyy buna ziua ! am o mare nedumerire ca sa zic asa si nu pot sa inteleg ! in urma cu ceva timp am cumparat o masina de la un dealer auto , masina adusa din ... (vezi toată discuția)
Asigurare spania cosmincluj cosmincluj am avut un accident cu o masina inmatriculata in Spania si am incercat sa o repar pe rca-ul persoanei vinovate.Dupa 2 luni de la finalizarea dosarului am ... (vezi toată discuția)
Accident auto parte vatamata proprietar autoturism cu certificat fiscal,emis in 2010,autoturismul fiind inca inscris pe numele vechiuli proprietar florian2012 florian2012 Buna ziua,va rog am nevoie de un raspuns urgent in ceea ce priveste un accident rutie petrecut intr o parcare REAL.Ma aflam in auto ruland cu 5 km la ora avand ... (vezi toată discuția)