avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident auto parte vatamata proprietar autoturism cu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident auto parte vatamata proprietar autoturism cu certificat fiscal,emis in 2010,autoturismul fiind inca inscris pe numele vechiuli proprietar

Buna ziua,va rog am nevoie de un raspuns urgent in ceea ce priveste un accident rutie petrecut intr o parcare REAL.Ma aflam in auto ruland cu 5 km la ora avand intentia sa ies din parcare,un autoturism din fata mea opreste,opresc si eu,iar din lateral stanga sunt lovit de un autoturism care a iesit din parcare cu spatele neasigurandu se.Autoturismul meu este cumparat in dec 2009,eu am fost plecat 2 ani,am certificat fiscal de la vechiul proprietar,am luat masina in evidenta la primarie,platesc impozit ptr acest auto,dar nu am apucat sa inscriu auto pe numele meu.Vreau sa stiu daca vor fi probleme la compania de asigurari ASTRA,acolo are asigurare soferul auto vinovat,in ceea ce priveste reparatia masinii mele pe baza politei RCA a vinovatului.Trebuie sa fie vechiul proprietar al auto lovit,in conditiile in care eu eram soferul autoturismului vatamat,iar masina este cumparata de mine de 3 ani ?
Va rog astept un raspuns urgent.
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 21:29, 21 Octombrie 2012
daca aveti politia rcs a celui care va loti solicitati o anexa de la asigurator si vedeti pozitia acestuia daca va accepta ca si prop sau insista in prezenta prop din certificatul de inmatriculare al auto .
bafta
end a scris:

daca aveti politia rcs a celui care va loti solicitati o anexa de la asigurator si vedeti pozitia acestuia daca va accepta ca si prop sau insista in prezenta prop din certificatul de inmatriculare al auto .
bafta



asiguratorul celui vinovat este obligat sa deschida dosar de dauna daca in procesul verbal de constatare a contraventiei s-a constatat ca acesta este considerat vinovat de producerea accidentului.

nu exista in legislatia privind asigurarile o conditionare ca cel nevinovat sa fie asigurat. daca exista puteti sa ne precizati unde se prevede acest lucru?

nevinovatul poate primi cel mult o amenda daca nu are asigurare RCA obligatorie in termen de valabilitate.

daca te inunda vecinul care este asigurat, tu trebuie sa ai asigurare?
pentru deschiderea dosarului de daune din cite stiu eu si am si patit/o la asigurator trebuie sa se duca proprietarul autoturismului nici decum cel ce o foloseste ,asa ca !!!???
end a scris:

(...) la asigurator trebuie sa se duca proprietarul autoturismului nici decum cel ce o foloseste ,asa ca !!!???


ord.CSA nr. 14/2011
NORME privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule

Art. 35. - Persoana prejudiciată are dreptul să înainteze cererea de despăgubire către asigurătorul RCA, în cazul producerii unui risc acoperit prin asigurarea obligatorie RCA, potrivit prezentelor norme, sau către Asociaţia "Fondul de protecţie a victimelor străzii", în cazul producerii unui risc acoperit din acest fond, potrivit art. 25<SUP>1</SUP> din Legea nr. 32/2000, cu modificările şi completările ulterioare, ori către BAAR, în calitatea sa de birou gestionar.

"persoana prejudiciata" si nu "proprietarul".

asa ca in cazul de fata @florian2012 este persoana prejudiciata deoarece masina este luata in evidenta fiscala la primarie pe numele lui si plateste impozitul pe masina.
Ultima modificare: Duminică, 21 Octombrie 2012
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare rca ue smeagull smeagull Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: masina unui prieten de-al meu (cu el la volan), a fost lovita de o alta masina, in ... (vezi toată discuția)
Accident in parcare privata Eduard Ciprian Slai Eduard Ciprian Slai Un prieten al meu a fost lovit intr-o parcare de hipermarket de un alt autoturism. Cauza, neacordare de prioritate, celalalt venea din dreapta. Avariile nu ... (vezi toată discuția)
Accident auto cu autoturism inmatriculat in franta si polita de asigurare rca din romania democratul democratul Deschid acest subiect cu speranța că o sa primesc lămuriri și sfaturi dar și că poate va fi de ajutor celor aflați într-o ... (vezi toată discuția)