avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

in cazul in care ultimul bunic din partea tatalui moare, eu, ca nepot, pot mosteni direct apartamentul fara ca tatal meu (unicul fiu) sa mai tb sa faca succesiune ca apoi sa-mi cedeze mie apartamentul
printr-un singur act notarial se pot face ac 2 "operatiuni"?:-/

Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 13:05, 26 Noiembrie 2010
romascanu a scris:

A! si inca ceva ...al cui era apartamentul? Doar al "ultimului bunic"? Caci daca era in parte si al "penultimului bunic" :) (bunica) ma tem ca tot aveti de dezbatut 2 succesiuni succesive. Asa in cazul in care nu s-a dezbatut succesiunea bunicii (nu ne-ati povestit, n-am de unde sa stiu).

Apartamentul a fost al ambilor bunici. Dupa moartea bunicii nu s-a dezbatut nicio succesiune intrucat notarul l-a sfatuit pe tata sa nu-si mai cheltuie banii ca oricum succesiunea se poate face dupa ce moare si bunicul, pe un sg document:((

dar fratele ce parere are despre acest aspect? anume ca tatal doreste sa va lase dvs apartamentul?

Stiti legea prevede o rezerva legala pentru descendenti , de la care acestia nu pot fi inlaturati.........
Ultima modificare: Joi, 25 Noiembrie 2010
Lavinia Marian, Consilier juridic
@LALYM
Nu l-am intrebat nimic despre ac aspect ....cu familia el nu mai vorbeste de ani buni, nu mai pastram deloc legatura:((

Sa inteleg ca tata, ca sa-mi vinda sau doneze apartamentul mostenit va trebui sa ceara acordul fratelui??????? :O.....nu inteleg!.... tata a zis f clar ca atat apartament mostenit cat si apartamentul in care sta acum, proprietate personala vor fi ale mele...fratelui nu vrea sa-i lase absolut nimic :(

Nu trebuie sa intrebe pe nimeni nimic.
Cum s-a spus si mai sus, nu e o idee buna sa renunte, asa culegeti ambii frati, asta in eventualitatea in care nu exista alti mostenitori ai bunicului/bunicii.

Nu mai ardeti etapele, dezbateti succesiunea dupa bunici, tatal devine proprietar si va vinde bunurile dvs. Daca exista dovada ca ati platit pretul, nu veti avea nici o problema ( de ex. ordinul de plata bancar - doar ca apoi va returneaza banii, fara sa mai stie nimeni, sa existe proba ca nu e donatie simulata).
Solutia prezentata mai sus e unica cale pentru cerinta dumneavoastra.

1. Tatal va trebui sa dezbata succesiunea dupa bunic.
2. Va va face contracte de vanzare cumparare pe ambele apartamente (nicidecum donatie).
3. Dumneavoastra veti vira in contul tatalui pretul de vanzare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune donatie apartament dmion dmion Buna ziua! Cum as putea obtine apartamentul bunicilor mei (sot si sotie),ambii decedati,in conditiile in care au doi copii mostenitori in viata? In urma ... (vezi toată discuția)
Moștenire după bunica Isthrt Isthrt Buna ziua. As dori sa imi dați un raspuns, dacă se poate, la următoarea situație : tatăl meu a decedat de doua săptămîni si momentan dezbatem ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! se poate face o declaratie de renuntare la mostenire ... vitalsmart vitalsmart Buna ziua! Se poate face o declaratie de renuntare la mostenire atat timp cat parintii mei sunt in viata? Mama mea urmeaza sa mosteneasca o casa in ... (vezi toată discuția)