avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA si salariat - e posibil?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA si salariat - e posibil?

Persoana care este inreistrata ca PFA poate fi angajata legal la o societate ?
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 10:19, 24 Noiembrie 2010
in aceasta calitate nu poate incheia contract individual de munca.
Da ,poate fi si angajata!!:D
da, poate fi pfa expert contabil , de exemplu si angajat in acelasi timp la un agent economic. nu poate fi functionar public-este incompatibil.
ORDONANŢÃ DE URGENŢÃ nr. 44 din 16 aprilie 2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, la art. 17 (2) prevede: ,,Cu toate acestea, o persoană poate cumula calitatea de persoană fizică autorizată cu cea de salariat al unei terţe persoane care funcţionează atât în acelaşi domeniu, cât şi într-un alt domeniu de activitate economică decât cel pentru care PFA este autorizată,,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa si angajat la alta firma sbeliza sbeliza Daca am PFA ma pot angaja si alta alta firma? Si daca da, sunt necesare modificari ale PFA-ului (conditii, etc)? Multumesc! (vezi toată discuția)
Pfa poate angaja ? Florin-E Florin-E 1. P.F.A cu obiect de activitate vanzare cu amanuntul intr-un magazin (cod CAEN I4762) , poate angaja un vanzator ? in baza carui act normativ ? (vezi toată discuția)
Ca intreprindere individuala e obligatoriu sa am angajati? koho83 koho83 buna ziua de curand mi-am infiintat o intreprindere individuala si am o nedumerire.trebuie sa ai neaparat un angajat sau se poate si fara?multumesc anticipat (vezi toată discuția)