avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Act aditional pe durata determinata la CIM pe durata ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Act aditional pe durata determinata la CIM pe durata nedeterminata

Sunt posesorul unui CIM pe durata nedeterminata pe o functie de executie
Anul trecut am semnat un act aditional la acesta pentru o alta functie de executie si un alt loc de munca care la pozitia ''durata '' specifica(textual); 3 luni-perioada de proba.De atunci a trecut peste un an si nu am mai semnat nimic(prelungire ori definitivare).Mai este valabil acest act aditional sau a expirat si a reintrat in vigoare contractul initial?Este legala o perioada de proba de 3 luni pentru o functie de executie?Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Av. Emil-Mihail Tatu , Avocat 11:40, 24 Noiembrie 2010
Voi incepe prin a va prezenta textul legal aplicabil.
ART. 31
(1) Pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la incheierea contractului individual de munca se poate stabili o perioada de proba de cel mult 30 de zile calendaristice pentru functiile de executie si de cel mult 90 de zile calendaristice pentru functiile de conducere.

(4^1) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta numai printr-o notificare scrisa, la initiativa oricareia dintre parti.

(5) Pe durata perioadei de proba salariatul se bucura de toate drepturile si are toate obligatiile prevazute in legislatia muncii, in contractul colectiv de munca aplicabil, in regulamentul intern, precum si in contractul individual de munca.

ART. 32
(1) Pe durata executarii unui contract individual de munca nu poate fi stabilita decat o singura perioada de proba.
(2) Prin exceptie, salariatul poate fi supus la o noua perioada de proba in situatia in care acesta debuteaza la acelasi angajator intr-o noua functie sau profesie ori urmeaza sa presteze activitatea intr-un loc de munca cu conditii grele, vatamatoare sau periculoase.

Pe cale de consecinta, daca la sfarsitul perioadei de proba nu ati primit nicio notificare din partea angajatoului in sensul incetarii contractului individual de munca, acesta a continuat sa-si produca efectele pentru aceasta noua functie, pe perioada nedeterminata, deci din acest punct de vedere nu aveti a va ingrijora. De principiu nu, nu este legala o perioada de proba de 90 de zile pentru o functie de executie, insa atata timp cat aceasta a expirat si nu ati primit o notificare de incetare a contractului, nu v-a afectat in niciun mod (vechimea a curs, salariul l-ati luat, asigurarile sociale v-au fost platite).

Mai exista posibilitatea ca functia duvs sa fie totusi de executie, verificati fisa postului. Dar chiar si asa, repet, din moment ce nu ati primit acea notificare, nu aveti probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare robert19841209 robert19841209 Am incheiat un contract si am o clauza ca si perioada de proba 90 de zile.Ce inseamna acest lucru? Contractul este pe perioada nedeterminata, dar clauza asta ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba =contract durata determinata? aurora_oprescu2009 aurora_oprescu2009 Buna ziua. Un contract de munca incheiat pe durata nedeterminata, dar cu o clauza speciala in care este specificat ca timp de 90 de zile angajatul se afla in ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Care este perioada de proba maxima la un contract de munca pe perioada nedeterminata? (vezi toată discuția)