avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Hotarare definitiva si irevocabila. Cum iau banii ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Hotarare definitiva si irevocabila. Cum iau banii ?

va salut,

in sfarsit s-a incheiat procesul cu societatea unde am activat pana in urma cu cateva luni.
am castigat si pe fond, si la recurs, societatea este acum obligata sa imi achite diferentele salariale corespunzatoare perioadei in care am lucrat si nu am fost retribuit corespunzator pregatirii - studii superioare.
suma nu e mare, dar e frumusica.
astept sa intru - fizic -in posesia hotararii.
care ar fi pasii ?
e greu de crezut ca societatea va plati de buna voie si fara executare suma respectiva.
se pot recupera banii si prin ITM ?
cam cat dureaza intreaga procedura cu executor ? care ar fi comisioanele pentru recuperarea sumei ? se poate cere plata acestor comisioane de catre societate, cumulate cu suma restanta propriu-zisa ?

va multumesc !
Cel mai recent răspuns: i0n , utilizator 11:50, 24 Noiembrie 2010
Pasul 1 ar fi sa legalizati hotararea, de obicei se face pe loc. Acest pas va va costa 2 lei taxa de timbru si 0,15 lei timbru judiciar de la posta.
Pasul 2 ar fi sa va adresati unui executor judecatoresc care sa porneasca o executare silita prin poprire (ar fi cel mai simplu). Acest pas nu ar trebui sa dureze mult, incuviintarea instantei pentru executare o obtine executorul, destul de repede in urma legii micii reforme in justitie. Onorariul executorului il veti stabili cu acesta. In functie de cum veti negocia cu executorul, este posibil sa achitati un avans, de obicei mic, urmand ca acest avans impreuna cu restul onorariului de executare de la societatea pe care o veti executa. Este posibil, in functie de executor sa nu achitati nici avansul, iar intregul onorariu de executare sa fie recuperat de la societatea executata.
Si ce se intampla in cazul in care societatea nu are suma respectiva in cont ?
Practic, exista posibilitatea ca banii sa nu fie recuperati ?
Ii executa si bunuri mobile/imobile pana la concurenta sumei din titlul executoriu.
Multumesc. Deci lucrurile ar trebui sa fie clare. Oamenii sunt certati rau cu legea, nu respecta aproape nimic. Isi bat joc de angajati, pur si simplu.
i0n a scris:

............... Oamenii sunt certati rau cu legea, nu respecta aproape nimic. Isi bat joc de angajati, pur si simplu.


De ce va mirati?; asta este regula la noi!
Practica aceasta merge perfect de sus in jos. de la prese pana la ultimul cetatean.
Altfel cum am mai fi putut ajunge in situatia in care suntem? ....'eiiiii !!........

Alte discuții în legătură

Executare silita ancuta_14 ancuta_14 Buna ziua, Am investit sentinta(ramasa definitiva si irevocabila) cu formula executorie, am de recuperat aprox 10.000 intre cheltuieli de judecata si pensie ... (vezi toată discuția)
Furt penal,eu parte vatamata kikke kikke Anul trecut in ianuarie m-i s-a furat masina.Hotii au fost prinsi si se afla in detentie.Au facut recurs ,s-a respins,definitiv.Eu m-am constituit parte ... (vezi toată discuția)
Hotarare sentinta defenitiva vasiletudurean vasiletudurean Buna ziua,dupa o hotarire defenitiva la o succesiune mi=a revenit dreptul la un teren de circa 7000mp si doua sulte de la doi unchi,in valoare de30.000 si ... (vezi toată discuția)