avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract subanchiriere
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract subanchiriere

am incheiat un contract de inchiriere cu o persoana fizica (eu - persoana juridica) a unui spatiu pe o perioada de 8 ani.
intrebare : am dreptul sa-l subanchiriez?
daca da, ce tip de contract imi trebuie ptr a-l subanchiria?
Cel mai recent răspuns: Valeriu Chirita , Avocat 08:44, 29 Februarie 2008
1. pentru a fi opozabil tertilor-cumparatori, pe toata durata de desfasurare, nu doar in limita a 3 ani, contractul trebuie inscris in cartea funciara.

2. Daca nu va este interzisa sublocatiunea, puteti incheia un astfel de contract, dar, cu respectarea clauzelor din primul contract.

3. proprietarii nu se pot opune inscrierii in cartea funciara, nu este dreptul lor, sau altfel spus au dreptul de a se opune, dar nu cred sa faca asa ceva cu succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notare contract de inchiriere in cartea funciara trandafir2 trandafir2 Buna seara, 1. Care este durata minima de inchiriere a unui imobil, pentru a fi posibila inscrierea in cartea funciara, conform NCC? 2. In plus, se poate ... (vezi toată discuția)
Chiriasul doreste contract comodat pt. un tert (sc) ContSters84851 ContSters84851 Buna ziua tuturor, Sunt persoana fizica - proprietar [u]apartament cu 2 cam.+ dependinte, inchiriat[/u] (tot) legal unei societati comerciale (ob. pr. ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere i.i. MadameButerfly MadameButerfly Am inchiriat un spatiu comercial( contractul este valabil pana la data de 31 de.2012) pentru a putea desfasura activitatea de \"coafura,frizerie,manichiura, ... (vezi toată discuția)