avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... credite la banci
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

credite la banci

va rog ajutati-ma cu un raspuns!
am lucrat la o firma care a inceput sa aiba probleme si in mai 2006 mi s-a desfacut contractul de munca prin acordul partilor, eu angajindu-ma la alta firma. Cind eram la prima firma aveam salariu de 1000 Ron si am putut face credite la mai multe banci (in plus sotul meu avea o mica afacere si puteam plati ratele).In prezent ma aflu in imposibilitate de plata a ratelor, nu e rea vointa dar nu am de unde... bancile ma someaza amenintindu-ma cu declararea creditelor restante si cu obligarea mea la plata integrala a creditului...daca eu nu pot plati ratele cum sa-l platesc integral? mentionez ca nu am niciun bun pe numele meu,nici o alta sursa de venit decit salariul si am doua fetite minore in intretinere, ce mi se poate intimpla?
nu am girat si nici nu am ipotecat nimic.
ma gindesc ca singura solutie este ca parintii mei sa vinda apartamentul in care locuiesc eu cu fetele si sa ma mut la ei ca sa pot plati... dar dureaza pina gasesc cumparator,etc....
Ce ziceti?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 20:23, 1 Septembrie 2009

In cazul in care nu ati garantat creditele respective, bancile de la care ati contractat creditele pot doar sa puna poprire pe veniturile dvs (prezente sau viitoare) inclusiv pe conturile dumneavoastra bancare, ceeea ce inseamna ca o treime din veniturile dvs vor fi virate catre banca/bancile respective.
Este bine totusi sa solutionati aceasta problema, deoarece veti intra in baza de date a Biroului de Credit, si nu veti mai putea contracta alte credite pe o perioada lunga de timp.
Trebuie sa-i intelegeti si pe fct de la banca, vor sa recupereze creditul care vi l-a acordat.
Ei stiu f.bine ca daca nu aveti bunuri de executat nu poate decat sa faca poprire pe salariul dvs, in cond prev de lege.
Va sugerez sa va reanalizati situatia financiara si sa incercati sa faceti o tranzactie cu banca prin care va obligati ca pana la data de...sa achitati suma datorata.

Vera are dreptate

si

in nici un caz nu vindeti apartamentul sa achitati creditele

incet, incet....se rezolva toate
Mergeti in audienta la banca, le explicati situatia in care va aflati si pentru a iesi din impas, incercati sa solicitati o refinantare a creditelor (adica rate mai mici, pe termen mai lung); in general bancile, cu conditia ca debitorul sa fie de buna credinta (si se pare ca dvs. sunteti), acorda refinantari celor care nu au bunuri executabile (cum este si cazul dvs.).
Da, refinantarea este o solutie buna, insa v-as recomanda ca pentru asta sa mergeti la un broker de credite, astfel vedeti ofertele mai multor banci si alegeti mai in cunoastinta de cauza.
Oricum aveti credite la mai multe banci.
Nu vindeti case...
Nu inteleg cate de mari sunt sumele de sunteti in imposibilitate de plata, nu va pot ajuta, temporar, parinti, sotul, prieteni?

Alte discuții în legătură

Executare silita lavitahi lavitahi Unchiul meu si-a girat casa pentru un credit luat de un prieten. Titularul creditului nu a mai achitat ratele de aproximativ 1an si 6 luni iar unchiul meu a ... (vezi toată discuția)
Ipoteca Dciprian Dciprian Buna seara, Problema mea referitor la ipoteca sta astfel: In 2008 fratele meu a contractat un credit ipotecar pentru modificari si extindere constructie ... (vezi toată discuția)
Ajutor pentru a ''fenta'' banca ionut_daniel ionut_daniel am un credit la Banca....problema este ca am niste bunuri pe numele meu...dak le vand unui apropiat (nu este ruda cu mine), in perioada cand nu mai platesc ... (vezi toată discuția)