avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 142 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... iesirea unui asociat din firma
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

iesirea unui asociat din firma

Va rog ajutati-ma cu un raspuns: am fost asociat si administrator cu 50% intr-un SRL cu 2 asociati; am iesit din firma primind descarcare de gestiune si inregistrind la ORC actul de cesiune si actul aditional,in societate raminind un unic asociat care a plecat din tara si nu mai stiu nimic de el. Au fost emise CEC-uri si bilete la ordin inca de cind eram eu in societate(semnate de asociatul meu, de unele nici macar eu nu stiam) in perioada ianuarie-mai 2006 care n-au fost platite, in cont neexistind bani. Acum sunt cautata eu, dar nu mai detin niciun act al firmei, toate somatiile de plata imi vin mie, ce se poate face???
Va multumesc!
In cit timp se poate prescrie un debit?
Cel mai recent răspuns: ana93 , utilizator 09:19, 17 Martie 2008
Din moment ce ati iesit din societate si ati fost descarcata de gestiune iar hot si contractul de cesiune a fost inregistrat la ORC, nu mai aveti nici o obligatie fata de societate. Asociatul care a preluat societatea este singurul raspunzator pt datoriile soietatii. La data semnarii contractului de cesiune de p .s. acesta a preluat societatea in starea in care se afla la acel moment, drept urmare toate drepturile si obligatiile societatii ii revin lui in exclusivitate in calitate de asociat unic si administrator.
Nu inteleg de ce mai sunteti cautata.Ati verificat la ORC daca intr-adevar s-a inregistrat hot de retragere din societate?
o mica nuantare

drepturile si obligatiile revin in exclusivitate societatii

asociatul este cel ce decide modul de exercitare a drepturilor si de indeplinire a obligatiilor societatii

termenul de prescriptie este de 3 ani
Cum va vin dv.?
Pe numele societatii la adresa dv.? Pe numele dv.?
Ar trebui sa mergeti la un avocat care sa va faca notificari de raspuns la aceste somatii, astfel incat sa nu ajungeti in instanta cu ele... #-o
ana93 a scris:

.................In cit timp se poate prescrie un debit?


Termenul general de prescriptie este de 3 ani.
Pentru taxele, impozitele si contributiile datorate statului , termenul de prescriptie este de 5 ani.
Ati avut cumva calitatea de administrator?

Alte discuții în legătură

Intrebare ContSters126873 ContSters126873 am cesionat societatea in alt judet.cine se face responsabil de declaratia 050.actualulu sau fostul administrator ?.precizez ca firma a avut datorii. cel ... (vezi toată discuția)
Desfiintare sediu social ana93 ana93 Am o mare problema: am fost asociat si administrator la un SRL, in mai 2006 am iesit din firma si ca asociat si ca administrator, primind descarcare de ... (vezi toată discuția)
Neinregistrare cesiune la reg com pkey pkey Am si eu o intrebare. Am avut un SRL in care eram asociat unic. Am cesionat-o cuiva am facut cesiune parti sociale, decizie asociat unic .....etc, proces ... (vezi toată discuția)