mi s-a facut dosar penal pentru conducere sub influenta alcoolului dar de la data cand am fost oprit au trecut 4 luni si nu am primit procesul verbal. decat o dovada si o chitanta de mana ca am platit proba de sange. mi s-a retinut c.i. timp de aproximativ 18 ore de catre agent. are dreptul de retinere al actului de identitate??
nu imi da drumul la dosar sa mearga mai departe de 4 luni. are dreptul sa retina dosarul atat timp?? va rog sa ma invete si pe mine cineva ca nu am trecut prin asa ceva. vreau sa fac recalcularea alcoolemiei. am sanse sa recuperez permisul?? agentul care mi l-a retinut cred ca face abuz de haina care o poarta. pot sa fac o reclamatie impotriva lui??
intamplarea a facut sa fiu de fata cand s-a judecat cazul unui domn,aflat in aceeasi situatie cu a d-voastra.la recalcularea alcoolemiei au iesit valori mai mari decat la primul test.potrivit noilor reglementari(mica reforma)i s-a dat posibilitatea sa recunoasca si sa fie judecat in functie de probele administrate in dosarul de cercetare penala.a primit amenda.nu avea avocat.e o cale mai usoara pe care cred ca o prefera si magistratii.mult succes.
intrebarea mea este, legat de avocat cat m-ar costa asa un pret estimativ fiindca nu stau grozav cu situatia materiala plus recalcuarea care numa aia costa 510lei conform siteului IML
salut flaviu09. la mine au trecut aprape 6 luni. nu stiu nici numar de dosar , nici in ce stadiu este dosarul. eu nu am primit decat dovada de retinere si o chitanta de mana precum ca am platit eu proba de sange.
eu am avut 0.59 in aerul expirat si dupa vorbele agentului mi-ar fi iesit rezultatul la sange de 1.05, dar eu nu am vazut nimic. nici eu nu sunt intr-o situatie materiala foarte buna si de aceea nu am fost sa ma interesez la un avocat. nici eu nu stiu sigur ce trebuie sa fac. am inteles ca in momentul prelevarii probei de sange trebuia sa fie martori. dar ce martori?? asistenta si colegul agentului se considera martori?? am inteles ca legal cand se ia proba de sange pentru alcool locul se curata cu apa si sapun, nicidecum cu alcool sanitar. agentul care mi-a facut dosarul este mana dreapta a comandantului si daca il intreb pe agent in ce stadiu este dosarul imi spune sa astept si daca ma duc la comandant ma injura ca nu are timp de mine. de aceea nici nu am fost pana acum la comandant, unde mai pui ca dupa 4 luni m-a chemat la politie sa dau o declaratie la dosar si atunci a mai venit un baiat care mi-a spus agentul ca de fapt este martorul din seara cu pricina. si eu am vazut martorul prima oara dupa 4 luni. in schimb martorul scria ce ii dicta agentul el nici macar nu stia ce scrie. in schimb agentul cu pricina imi poarta pica mie ca persoana de multi ani si mi-a spus mai pe ocolite un pic ca o sa dea drumul la dosar cand o sa vrea el. eu acum astept sa ma interesez la un avocat direct si sa imi spuna ce am de facut c-a sa pot face contestatie si recalculare pentru a redobandi permisul innapoi. aveam toate gradele mai putin motorete. bafta
Cercetarile in astfel de situatii,dat fiind numarul mare de cauze si numarul mic al personalului,dureaza si un an si jumatate.
Trebuie sa va inarmanti rabdare.
Ordinul nr.376/10.4.2006 al M.S.stipuleaza modul de prelevare al probelor.
Saernia probatiunii revine organelor de urmarire pana,iar dvs.va revine sarcina sa va aparati cat mai bine,sa administrati probe care sa dovedeasca,eventual nevinovatia.
Deja in cazul meu au trecut 3 luni de preafericire adica pieton si fara nici o stire din partea baietilor cu uniforme fosforescente.
Intreb si eu in necunostinta de caz...oare cu un avocat nu s-ar putea rezolva mai repede cercetearea in astfel de situatii? sau nu conteaza si totul depinde doar de cei din cadrul politiei care lucreaza in cadrul cercetarilor?
Si as mai avea o intrebare: asa in mare cam cum trebuie procedat in acest caz? sau nu pot face nimic si trebuie sa astept si un an jumate pana ma anunta ei cu rezultatul la probele de sange si abia pe urma ma prezint la proces?
Permis de conducere
0prisH
Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)